UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2019-02-04 14:53

Hazai seregszemle hat korcsoportban

A hétvégén az utánpótlás országos bajnokságon bizonyíthattak fiatal rövid pályás gyorskorcsolyázóink. A Gyakorló Jégcsarnokban megrendezett viadalon összesen 113 ifjú állt rajthoz, s hat különböző korcsoportban hirdettek bajnokokat a versenyszámok végeztével.

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu A korcsoportok legfiatalabb sportolói az F jelzésű csoportban versenyezhettek, a 8-9 éves gyermekek között a leányoknál Végi Liliána (DJKSE) és Kun Bence (JKLE) egyaránt remekelt: minden versenyszámukban az első helyen értek célba, így összetettben és ők álltak az élre.

Az Utánpótlás Országos Bajnokságon hat korcsoportban összesen 113 versenyző állt rajthoz Forrás: moksz.hu
Az Utánpótlás Országos Bajnokságon hat korcsoportban összesen 113 versenyző állt rajthoz Forrás: moksz.hu
Az E csoport 10-11 esztendős fiataljai közül összesítésben Haltrich Luca (TDKE) és Jancsó Zalán (TKKSE) emelkedett ki a mezőnyből: a fiatal lány két első és két második hellyel, míg a fiú három első és egy második helyezéssel bizonyult korosztályának legjobbja az országos bajnokságon. A D jelzésű korcsoportban volt a legnagyobb a nevezések száma: a 113 versenyző közül ebben a korosztályban versenyeztek a legtöbben. A lányoknál tizenöten, még a fiúknál húszan álltak rajthoz. Szőcs Mónika (JSE), illetve Major Dominik (JSE) bizonyult a leggyorsabbnak: Szőcs 3 arany és 1 bronz, Major 2 arany és 2 ezüst elnyerésével került az összetett lista élére. A C korcsoportban, a 14-15 évesek között az MTK versenyzője, Dobrán Flóra és a TKKSE short trackese, Szilágyi Ábel nyerte meg a bajnoki címet, míg az A és B korosztályban több szempontból is jó eredmények születtek. A 16-17 esztendős versenyzőknél Dobrán Fanni és Talabos Attila lett ob-győztes. A két fiatal ráadásul a múlt hétvégén még Kanadában szerepelt a junior-világbajnokságon, mely után a junior-válogatott vezetőedzője, Szabó Krisztián azt mondta: nem várja el, hogy a fiatalok életük idejét fussák, gyakorlásnak és felkészítésnek szánják az ob-indulást. A versenyzés mégis jól sikerült a vb-résztvevő short trackeseknek akárcsak a legidősebbek között Túri Annának és Tiborcz Dánielnek, akik szintén megjárták Montrealt, majd itthon, az utánpótláskorúak bajnokságán minden versenyszámban aranyat szereztek. A 113 utánpótláskorú versenyző mozgalmas hétvégét tudhat maga mögött, s közülük továbbra sem pihen Tóth Eszter, Bontovics Balázs és Talabos Attila, ők nemsokára Szarajevóba utaznak a magyar küldöttséggel, hogy a téli EYOF-on is megméressék magukat.   További korosztályos hírek a KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.