UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-02-06 08:27

Elsőosztályú feladatok

„Nyilván fogok még jobban és rosszabbul is játszani, de minden pillanatot, amit a pályán töltök, maximálisan ki szeretnék használni” – mondja a Grundfos Tatabánya nemrégiben szerződtetett 19 éves játékosa, Borzas Uros. A juniorválogatott balátlövő négy gólt szerzett első meccsén új együttesében a Balatonfüred ellen, a szezon hátralévő részében további NB I-es találkozókra, EHF-kupa és junior-világbajnoki szereplésre készül.

B. V. – utanpotlassport.huNégy évet töltött a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémián, másfél szezont játszott Veszprémben, és a múlt hét végén bemutatkozott új csapatában, a Grundfos Tatabányában a korosztályos válogatott 19 éves átlövője, Borzas Uros. Emlékezetesre sikerült a debütálás, hiszen a nagy rivális Balatonfüred otthonában győzött az együttes, az új szerzemény pedig négy gólt jegyzett. „Elégedett vagyok az első meccsel, jól ment a játék, és mindjárt egy rangadót sikerült megnyernünk. Ehhez kellett, hogy a bajnoki szünet után egységes volt a csapat, a szurkolók is sokat segítettek. Nagyon motivált voltam, mert a sérülésem után újra pályára léphettem az NB I-ben, na meg az első tatabányai meccsemen bizonyítani akartam. Örülök, hogy így sikerült.”

Borzas Uros (középen) bemutatkozása remekül sikerült a Tatabányában, célja, hogy a folytatásban is hasonló lendülettel játsszon Vladan Matics csapatában Fotó: Szente Benjámin
Borzas Uros (középen) bemutatkozása remekül sikerült a Tatabányában, célja, hogy a folytatásban is hasonló lendülettel játsszon Vladan Matics csapatában Fotó: Szente Benjámin
A zentai születésű játékosnak óriási lehetőséget kínál a szezon második fele, hiszen egy EHF-kupában szereplő csapatban mutathatja meg magát. És a pazar kezdés valóban reménykeltő lehet a folytatásra tekintve. „Kellett egy kis idő, amíg megszoktam az új közeget, de nem volt nehéz dolgom, mert sokat játékost ismertem, és mindenki kedvesen fogadott. Bízom benne, hogy a folytatás is szépen alakul, mert akkor tényleg nagy esély számomra ez a félév. Nyilván fogok még jobban és rosszabbul is játszani, de minden pillanatot, amit a pályán töltök, maximálisan ki szeretnék használni.” A második NB I-es évadjában szereplő Borzas nem véletlenül jutott el az élvonalig. Remek alapokat kapott a NEKÁ-n, a Balaton-parton töltött évek meghatározzák pályafutása eddigi alakulását. „Az a négy esztendő volt a legfontosabb időszak a fejlődésem szempontjából. Kiváló körülmények között fejlődhettem, rengeteget tanultam akkori edzőmtől, Gyurka Jánostól, akivel jelenleg együtt dolgozunk a juniorválogatottban. Neki köszönhetem azt, hogy eljutottam odáig, ahol most tartok.” És persze a Telekom Veszprém csapatában eltöltött másfél év is roppant hasznos volt. Mert bár viszonylag kevés esélyt kapott az első együttesben, világklasszisokkal edzhetett együtt. „Hihetetlen élmény volt, hogy azokkal a játékosokkal alkothatok egy csapatot, akiket korábban a tévén láttam. Ők példaképek, sokat lehet tanulni tőlük a pályán, de azon kívül is. Többek között azt, hogy akármekkora klasszisok lettek, nem szálltak el, ugyanazok az emberek maradtak. Hozzáállásukkal ösztönöznek és figyelmeztetnek, hogy mindig a földön kell maradni.” Uros a szezon végéig Tatabányán biztosan játszik. A távolabbi jövőn azonban még nem is gondolkozott. Most kizárólag arra koncentrál, hogy a lehető legjobban segítse csapatát, és megmutassa, mit tud az NB I-ben. Aztán jöhet a juniorválogatott és júliusi, spanyolországi U21-es világbajnokság. „Januárban edzettünk együtt néhány hetet, akkor még döcögött egy kicsit a játék. Viszont bizakodó vagyok, mert a csapat nagy része az NB I-ben szerepel és két játékosunk bemutatkozhatott már a felnőttválogatottban. Annyi biztos, hogy a lehető legnagyobb lendülettel belevágunk a tornába, aztán a végén meglátjuk, mire lesz elég.” További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.