UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2019-02-06 16:38

Jégre léptek

A múlt hétvégén megmérethették magukat fiatal műkorcsolyázóink és jégtáncosaink, az ifjak a Vasas Jégcentrumban versenyeztek az utánpótláskorúak országos bajnokságán.

UP-info/K. Gy. – utanpotlassport.huHétvégén 131 műkorcsolyázó és jégtáncos fiatal mutathatta meg a tehetségét Budapesten. Tíz győztest hirdettek, a bajnokok öt egyesületből kerültek ki.

Az országos bajnoki címek megszerzéséért léptek jégre műkorcsolyázóink a hétvégén Forrás: moksz.hu
Az országos bajnoki címek megszerzéséért léptek jégre műkorcsolyázóink a hétvégén Forrás: moksz.hu
A legfiatalabb korosztály egészen kis gyermekekből tevődött össze: Szentiványi Árpád ötévesen nevezett, míg a hat évnél fiatalabb leányok között szerepelt Berstad Katrine Victoria és Pallagi Petra is, akik szintén életük első országos bajnokságán vettek részt. A fiúknál lényegesen kevesebb korcsolyázó mérte össze a tudását, mint a hölgyeknél. Az úgynevezett „cubs" korosztályban két kategóriában is csak egy-egy induló akadt: Horváth Lapis Jenő, a Bea Ice Dance Team versenyzője, valamint a debreceni Jégkarc Egyesületet képviselő Kovács Deli Bende térhetett haza bajnoki címmel. A kezdő kategóriában hat versenyző volt a mezőnyben, a győztes a Magyar Atlétikai Club sportolója, Hortobágyi Dominik lett, és ezzel megnyerte immár hetedik bajnoki címét. A vasárnapi rövidprogramok között „advanced novice” kategóriában Krizsanovszki Lili (SKSE) remekelt. Magas színvonal jellemezte a juniorok versenyeit, a lányok nem csupán a bajnoki címért indultak, a junior-világbajnokságra is kvalifikálhatták magukat. A Pavuk SE két korcsolyázója, Láng Júlia és Szigeti Bernadett is kiválóan teljesítette nehéz programját. A fiúknál egyedüli indulóként Szoboszlai Tamás indult el. Az utánpótlás ob legeredményesebb klubja a Sebestyén Korcsolya SE (SKSE) lett, képviselőik kilenc arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttek be.   További korosztályos hírek a KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.