UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2019-02-12 13:30

Négy érem Olaszországból

A hét végén az ifjúsági cselgáncsozóinknak is megkezdődött a versenyév, a fiatalok Európa-kupa viadalon mérették meg magukat. A negyvenöt fős küldöttségből négyen érmet szereztek, nyolcan pontszerző helyeken végeztek a sorozat első állomásán, Follonicában.

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu Az olaszországi Európa-kupa állomáson a 2002-es, 2003-as és 2004-es születésű dzsúdósok bizonyíthattak, összesen 28 ország 590 fiatalja lépett tatamira. A magyar ifjak helyt álltak.

A magyarok közül egyedüliként Farkas Bence szerzett aranyérmet az ifjúsági Ek-sorozat első állomásán. Forrás: judoinside.com
A magyarok közül egyedüliként Farkas Bence szerzett aranyérmet az ifjúsági Ek-sorozat első állomásán. Forrás: judoinside.com
A Rákosvidéke Hajtós DSE tizenöt esztendős fiatalja, Farkas Bence (55 kg) teljesített legjobban: mind a hat mérkőzését ipponnal nyerte, így aranyéremmel térhetett haza a kupasorozat első állomásáról. Farkas mellett két másik magyar judoka is döntőzhetett: az Ippon Judo Tatabánya versenyzője, Szabó Áron (66 kg), valamint Ijjas Attila (BHSE, 90 kg) szépen menetelt az aranymérkőzésig, de ott ellenfelük jobbnak bizonyult, így mindketten ezüstérmet szereztek. Dobogós helyen végzett továbbá a Miskolci VSC fiatalja, Sáfrány Péter (81 kg) is. Az öt meccséből négyet ipponnal fejezett be, végül harmadik helyezéssel zárt. A négy érmesünk mellett nyolc fiatal pontot szerzett: Ötvös Patrik (73 kg, UTE), Bertók Krisztofer (81 kg, Vasas Judo) és Sági Nikolett (70 kg, Ceglédi VSE) ötödik lett. A hetedik helyen végzett Barczikay Ákos (50 kg, Óbudai JC), Turánszki Zalán (90 kg, Miskolci VSC), Guzsván Csaba (90 kg, KSI SE), Mamira Luca (40 kg, Toto Sport SE) és Farkas Szilvia (+70 kg, Győri AC), így nekik is járt pont. Idén a fiataljainkra még négy Ek-állomás vár, amelyeken összességében két érmet szükséges szereznie annak, aki kvalifikálni szeretné magát – így szövetségi költségen utazhat – a korosztályos Európa- és világbajnokságra egyaránt. A follonicai viadalon egyébként a házigazda olaszok szerepeltek a legjobban: összesen 6 aranyat, 3 ezüstöt és 5 bronzot nyertek. A magyar csapat az éremtáblázat negyedik helyén végzett. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.