UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-02-17 20:13

Bajnoki dráma

Borzasztóan kezdte a Debreceni Kosárlabda Akadémia csapata a Kosárlabda Akadémia Pécs elleni párharcot a fiú juniorbajnokság rájátszásának vasárnapi játéknapján. A hajdúságiak az első játékrészben tizennégy pontos hátrányba kerültek, ám a folyamatosan javuló játékuknak köszönhetően – hosszabbítással ugyan, de – végül sikerült győzniük. Kádár Tamás legénysége a 96–89-es sikernek köszönhetően tovább kapaszkodhat a felsőház tabelláján.

M. Sz.utanpotlassport.hu A fiú junior kosárlabda-bajnokság alapszakaszát magabiztosan zárta a Debreceni Kosárlabda Akadémia és a Kosárlabda Akadémia Pécs együttese – előbbi nyolc győzelem mellett hat vereséggel, utóbbi tíz-négyes mutatóval –, a rájátszás felsőházában viszont némileg akadozik mindkét csapat játéka. Vasárnap az említett két gárda mérte össze tudását a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. A hajdúságiak nyolc-kettes mérleggel a hetedik, míg a pécsiek három-négyes mutatóval az ötödik pozícióból várták a mindkét fél számára rendkívül fontos találkozót.

Nagy csata zajlott vasárnap késő délután a debreceni Oláh Gábor sportcsarnokban Forrás: debka.hu
Nagy csata zajlott vasárnap késő délután a debreceni Oláh Gábor sportcsarnokban Forrás: debka.hu
Kevés pozitívumot tudnak elmondani a debreceni játékosok az első negyedről, hiszen nem sok eredmény kísérte a próbálkozásaikat, és hátul sem voltak meggyőzőek az ellenfél támadásainak hatástalanításában. Tizenkét pont hátrányba kerültek a mérkőzés korai szakaszában (18–4). A folytatásban aztán valamelyest sikerült csökkenteni a differenciát, többek között Kalassai Martin remek játékának köszönhetően, aki a félidőben már 15 dobott pontnál járt, amivel a mezőny legeredményesebb kosarasa volt. A félidőre 40–31-es állással vonultak el a felek. A nagyszünetben sikerült rendet tennie a fejekben a debreceni vezetőedzőnek, Kádár Tamásnak, ugyanis fordulás után szinte száznyolcvan fokot fordult a játék képe. A zárónegyedre kiegyenlítettek a hazaiak (54–54), akik a végjátékban továbbra is domináltak, s magukhoz ragadták az előnyt. Az utolsó két percnek 71–66-os debreceni vezetéssel vágtak a csapatok, és úgy tűnt, hogy a tavalyi ezüstérmes hajdúságiak nem engedik ki a kezükből a győzelmet, ám a pécsi Vanja Vukas utolsó másodpercekben szerzett kétpontosával 76–76-ra módosult az állás, így hosszabbítás következett. Az ötperces ráadás hasonló forgatókönyv szerint alakult, mint a zárónegyed: a hazaiak domináltak, ám a vendégek folyamatosan tartották a lépést, és várták, hogy az ellenfél hibázzon. Kétszer azonban nem követte el ugyanazt a hibát a debreceni alakulat, amely végül 96–89-re diadalmaskodott.

FIÚ JUNIORBAJNOKSÁG, RÁJÁTSZÁS, FELSŐHÁZ Debreceni Kosárlabda Akadémia–Kosárlabda Akadémia Pécs  96–89 (4–18, 27–22, 23–14, 22–20, 20–13) Debrecen: Kalassai 29 pont, Horai, Kurucz 6 pont, Neuwirth 6 pont, Sas 2 pont, Kanyári, Tóth 3 pont, Nemes 10 pont, Turcsik, Galambos, Csikai 29 pont, Balázsi 11 pont Pécs: Borsos 11 pont, Váits 17 pont, Horváth, Scherer 22 pont, Fekete 7 pont, Bálint 7 pont, Vad, Herger 6 pont, Dervalics 2 pont, Tóth, Vukas 17 pont, Séra

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.