UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2019-02-19 18:44

Sok az ifjú tehetség

A hétvégén a pécsi Multi Alarm SE csarnokában ranglistaversenyen mérhették össze tudásokat az ifjú tollaslabdázók. A versenyen az U13-as, illetve U17-es korosztály képviselői javíthattak a korábbi rangsorban elfoglalt helyezésükön.

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu A viadal A-kategóriás minősítést kapott, így a legjelentősebb utánpótlásversenyek közé tartozik, s ez az egyik legfontosabb szempont a ranglista frissítése kapcsán.

A Multi Alarm csanokában mintegy 80-90 utánpótláskorú tollaslabdázó vett részt a ranglistaversenyen Forrás: multialarmse.hu
A Multi Alarm csanokában mintegy 80-90 utánpótláskorú tollaslabdázó vett részt a ranglistaversenyen Forrás: multialarmse.hu
„A fiatalabbaknál csoportmeccsekkel kezdődött, majd egyenes kieséses rendszerben folytatódott a torna. Az U17-es korosztálynál viszont rögtön egyenes kieséssel kezdtek a versenyzők, aki rontott, mindjárt búcsúzott” – fogalmazott Pusztai Balázs, az U13-as korcsoport szövetségi edzője. A szakember emellett az egyik U17-es együttes, a Közszolgálati Egyetem csapatának trénere, így jól ismeri fiatalok mezőnyét. „Mintegy 80-90 versenyző fogott ütőt. A kisebbeknél egyéni, illetve egynemű páros versenyszámok voltak, a nagyobbak viszont vegyes páros meccseket is játszottak. Az U13-as korosztálynál szinte csak válogatott kerettagok álltak dobogóra. Az U17-esek között remekeltek versenyzőim.  Két tanítványom játszotta a leány egyéni verseny döntőjét, míg a leány- illetve a vegyes párost is a Közszolgálati Egyetem versenyzői nyerték meg” – tette hozzá Pusztai. Az edző bizakodó, úgy véli évről évre javul az utánpótlás helyzete. „Nagyon sok tehetséges ifjút látni, s jó kezekben vannak a gyerekek. Igyekszünk kihozni belőlük a maximumot, s jól tanítani őket.”   További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.