UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-02-21 18:19

Rosta – negyvenötösben

Nyártól a bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged kézilabdacsapatát erősíti a 20 éves ifj. Rosta Miklós. A korosztályos válogatott beállós alig várja már a bemutatkozást a Tisza-parti együttesben, amelyben édesapja korábbi mezszámát viselheti szeptembertől.

B. V. – utanpotlassport.hu Az utóbbi néhány hétben a csalódást keltő felnőtt-világbajnoki szereplés után újra felerősödtek azok a hangok, kritikák, hogy a két magyar élcsapatban, a Telekom Veszprémben és MOL-Pick Szegedben nemhogy kevés fiatal játszik, de még a legjobb magyarok is csak elvétve kapnak lehetőséget.

Ifj. Rosta Miklós szeptembertől már a Bajnokok Ligájában is bizonyíthat Forrás: EHF
Ifj. Rosta Miklós szeptembertől már a Bajnokok Ligájában is bizonyíthat Forrás: EHF
Ami biztos: a nyáron korosztályos válogatott beállós érkezik a Tisza-parti gárdába, ugyanis a magyar kézilabdasportban jól csengő nevű ifj. Rosta Miklós igazol Juan Carlos Pastor együtteséhez. A 20 esztendős játékos jelenleg az EHF-kupában vitézkedő Grundfos Tatabányát erősíti, és egyelőre csak az ottani feladataira koncentrál, de nagyon boldog, hogy a következő évadban akár már a Bajnokok Ligájában is bizonyíthat. Nagy öröm és lehetőség, hogy klasszis játékosok mellett fejlődhetek tovább nyilatkozta új klubja honlapján Rosta. – Biztos vagyok benne, hogy jól érzem majd magam Szegeden, és remélem, hamar sikerül a beilleszkedés. Emellett pedig hálás vagyok a Tatabányának, hogy egy évvel a szerződésem lejárta előtt nem állt az utamba, és a fejlődésemet tartotta szem előtt.” Március 9-én azonban egyszer még pályára lép a Pick ellen, s akár már a tatabányai mérkőzésen is bizonyíthat Pastor mesternek, hogy nem hiába szerződtette őt az idén a BL Final Fourba igyekvő alakulat. „Ezen még nem gondolkoztam, a meccs előtt biztosan lesz bennem némi drukk… Annyit tudok mondani, hogy ebben a szezonban még a Tatabányáért, nyártól pedig a Szegedért teszek meg mindent.” A több mint két méter magasra nőtt beállóst erős családi szál is köti a Pick Szegedhez, hiszen nagybátyja, Rosta István is játszott korábban a csapatban. Mezszámát, pedig ugyanezen a poszton játszó 130-szoros válogatott édesapjától, id. Rosta Miklóstól örökölte. „Természetesen kikértem a véleményüket, mielőtt meghoztam a végső döntést. Édesapám sokat mesélt róla, hogy ellenfélként mennyire nehéz volt Szegeden, és mennyire erős az itteni atmoszféra. Az ő mezszáma lesz majd a hátamon a nyártól, hiszen ő is negyvenötösben játszott utoljára Győrben, s én ezt tovább szeretném vinni.” További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.