UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-02-26 15:48

Nívós mezőny

A címvédő Genk ugyan távol marad a tizenkettedik Puskás−Suzuki-kupától, így is bombaerős mezőny gyűlik össze a hagyományosan pünkösdkor rendezett felcsúti U17-es tornán. A Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz mellett zsinórban harmadszor érkezik a Bayern München, míg Európán kívülről a brazil Flamengo jelezte részvételét. A szomszédos országokból ezúttal a román Hagi Akadémia, illetve az újonc Eszék igyekszik megakadályozni a házigazdák első sikerét a torna történetében.

UP-info - utanpotlassport.huEgyedülálló pechszéria jellemzi a Puskás Akadémia aktuális U17-es együttesét, hiszen a házigazdák az elmúlt tizenegy évben ötször szerepeltek a Puskás−Suzuki-kupa döntőjében, a trófeát azonban egyszer sem sikerült otthon tartaniuk. A jó szereplésre idén is megvan minden esélye az immár Szélesi Zoltán irányította együttesnek, a felcsútiak jelenlegi keretében ugyanis több korosztályos válogatott játékost is találunk.

Egy évvel ezelőtt a döntőig jutott a Puskás Akadémia U17-es csapata Forrás: pfla.hu
Egy évvel ezelőtt a döntőig jutott a Puskás Akadémia U17-es csapata Forrás: pfla.hu
A hagyományosan részt vevő együttesek közül az idén sem mondott le a szereplésről a Real Madrid, a Budapest Honvéd-MFA, illetve a Panathinaikosz, ám a címvédő Genk ezúttal távol marad a tornától. Nem úgy a Bayern München, amely zsinórban harmadszor érkezik pünkösdkor Felcsútra, de immáron a brazil Flamengo is visszatérő vendég. A kelet-európai utánpótlásfutball egyik legerősebb bázisa, a konstancai Hagi Akadémia is eleget tesz a meghívásnak, míg az abszolút újonc ezúttal a horvát Osijek (Eszék) együttese. Korai lenne még latolgatni az esélyeket, ám mindenesetre árulkodó, hogy az eddigi tizenegy tornából kilencet a Honvéd és a Real Madrid fiataljai nyertek − a kispestiek öt alkalommal emelhették magasba a trófeát. A legfontosabb azonban, hogy a kupa történetében több olyan játékost is megcsodálhattunk Felcsúton, aki később világklasszis futballistává nőtte ki magát, így Dani Carvajal, vagy Álvaro Morata. A 12. Puskás−Suzuki-kupát június 6. és 10. között rendezik. További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.