UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-02-27 12:49

Jól löktek

Két magyar sznúkeres vett részt az izraeli Eilatban megrendezett U18-as és U21-es Európa-bajnokságon, a 15 éves Horváth Attila és a mindössze 12 esztendős Révész Bulcsú. A fiatalok remekül helytálltak, Horváth a 21 évesek között a nyolcaddöntőig menetelt.

M. Sz. utanpotlassport.hu Az izraeali Eilatban rendezték meg az U18-as, majd azt követően az U21-es sznúker Európa-bajnokságot, amelyen a fiatalabbak mezőnyében 48, az idősebbek között pedig 72 induló volt. Magyarországot a 15 éves Horváth Attila és a mindössze 12 esztendős Révész Bulcsú képviselte.

Az U21-es Európa-bajnokságon a nyolcaddöntőig menetelt a 15 éves Horváth Attila Fotó: Monique Limbos
Az U21-es Európa-bajnokságon a nyolcaddöntőig menetelt a 15 éves Horváth Attila Fotó: Monique Limbos
A 18 évesek versenyében a mieink egyaránt veretlenül zárták csoportjukat, s jutottak be a legjobb 24 közé. Révész Bulcsú ráadásul a kvartettjében azt az ír Aaron Hill-t verte 3–2-re, aki aztán megnyerte a kontinensviadalt. A kieséses szakaszban azonban mindkét sznúkeresünknek megállt parancsoltak az ellenfelek, Révészt a 14 éves ukrán Anton Kazakov búcsúztatta 3–2-vel, Horváth pedig ugyanilyen arányban kapott ki a 16 esztendős francia Nicolas Mortreuxtól. A fiatalabbak kontinensviadala után szinte pihenőnap nélkül következett a 21 évesek megméretése, amelyen tizennyolc négyfős csoportba voltak osztva a versenyzők. Horváth egy, míg Révész két győzelemmel zárta a csoportkört, és mindketten bejutottak a hatvannégy közé, ahol utóbbi hamar ki is esett. A brit Lewis Ullah 4–1-re múlta felül. Horváth azonban szépen menetelt: előbb a fehérorosz Kirill Margolint, majd az ukrán Iulian Boikót győzte le, s bejutott a nyolcaddöntőbe. A legjobb nyolc közé jutásért a walesi Jackson Page következett, aki azonban simán, 4–0-val ütötte ki a magyar ifjoncot, majd meg is nyerte az Európa-bajnokságot.

U18-AS ÉS U21-ES SZNÚKER EURÓPA-BAJNOKSÁG, EILAT, IZREAL U18-as Eb: 1. Aaron Hill (ír), 2. Dylan Emery (walesi), 3. Ross Bulman (ír), Florian Nüssle (osztrák) Nyolcaddöntőbe jutásért: Révész Bulcsú, Horváth Attila U21-es Eb: 1. Jackson Page (walesi), 2. Ross Bulman (ír), 3. Aaron Hill (ír), Dylan Emery (walesi) … Negyeddöntőbe jutásért: Horváth Attila A 32 közé jutásért: Révész Bulcsú

További korosztályos híreink SNOOKERBEN a sportági aloldalunkon.