UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2019-03-05 13:38

Ezüsthétvége Lievinben

Kétszer is a dobogó második fokára állhattak a magyar versenyzők a triatlonisták franciaországi Európa-kupa viadalán. A felnőttek között Lehmann Csongor (20), a juniorok mezőnyében Sinkó-Uribe Ábel (18) futott be ezüstérmes pozícióban.

B. V. – utanpotlassport.hu Kevesebb mint fél éve ért fel a csúcsra Lehmann Csongor az ausztráliai Gold Coatson rendezett junior-világbajnokságon. A tiszaújvárosi triatlonista aranyéremmel búcsúzott el az U19-es korosztálytól, s idén is már csak az U23-as és felnőttviadalokon szerepelhet.

Két ezüstérmet nyertek a magyar versenyzők Lievinben; Lehmann Csongor a felnőttek között, Sinkó-Uribe Ábel a juniorok között végzett a második helyen Fotó: Lehmann Tibor
Két ezüstérmet nyertek a magyar versenyzők Lievinben; Lehmann Csongor a felnőttek között, Sinkó-Uribe Ábel a juniorok között végzett a második helyen Fotó: Lehmann Tibor
De mindez a legkevésbé sem jelenti azt, hogy esélytelenül állna rajthoz a viadalokon az úgynevezett elitkategóriában, s ezt bizonyította a franciaországi Lievinben tartott fedett pályás Európa-kupa állomáson is; 150 m úszás, 3 km kerékpározás és 1 km futás szerepelt a programban. A 20 éves sportoló magabiztosan menetelt a Lens melletti kisvárosban rendezett megméretésen, az előfutamból a harmadik, a középdöntőből a második helyen jutott a fináléba. Az este negyed 11-kor kezdődött döntőt fantasztikus körítéssel rendezték meg a sportág egyik hagyományosnak mondható helyszínén. Csaknem négyezer néző előtt zajlott a finálé, amelyen pazarul kezdett a korosztályos világbajnok, a harmadik-negyedik helyen hagyta el a medencét, második helyen kezdhette a kerékpározást és a futást is, a hajrában pedig az aktuális Európa-bajnok Pierre La Corre támadásait is visszaverve őrizte meg az értékes ezüstérmes pozíciót. A víkend másik dobogós helye a még juniorkorú, de a felnőttekkel egy futamban versenyző  20 éves Sinkó-Uribe Ábel nevéhez fűződik, aki a középdöntőben búcsúzott el a viadaltól, de a korosztályos mezőnyben már így is biztosított volt az ezüstérme. Csongor bátyja, a még szintén U23-as korú, 22 esztendős Lehmann Bence ellenben kiharcolta a döntőbe jutást, s az úszást követően még öccsével egyformán állt, a folytatásban viszont hibázott, így tizenkettedikként lépte át a célvonalat. Az edző-édesapa, egyúttal a hazai sportági szövetség szakmai alelnöke, Lehmann Tibor pedig joggal lehet elégedett, hiszen igazi ritkaság, hogy testvérpár mindkét tagja finalista. Pláne, hogy még mindketten utánpótláskorúak… Részletes eredmények a lievini Ek-versenyről: ITT További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.