UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-03-06 16:58

Óriások, gyorsak, erősek

Véget ért a profi amerikaifutball-liga (NFL) felmérője, azaz a combine, ahol a legjobb egyetemi játékosok mutathatják meg magukat. Az eseményen hagyományosan születnek elképesztő eredmények, számos fiatal itt tud magának jobb, vagy adott esetben rosszabb pozíciót kiharcolni magának a draft előtt.

G.G. utanpotlassport.hu A résztvevőknek a fizikai paraméterek mérése után különböző feladatokban kellett helyt állniuk, mérték a gyorsaságot 40 yardon, a helyből távolugrást, a súlypontemelkedést, illetve kétféle, irányváltásokkal tűzdelt mozgást. Ezen kívül a fekvenyomópadon 102 kilogrammot kellett minél többször felemelni. https://www.youtube.com/watch?v=62YWPRII_YY Ezen kívül az egyes posztokra specializálódott játékokat vettek át a jelöltekkel, akinek interjúkon is bizonyítaniuk kellett, lehet majd rájuk számítani a profik között is. Már a hagyományos orvosi mérések során is találkozhattunk elképesztő számokkal, D.K. Metcalf, az Ole Miss Rebels elkapója 190 centiméterrel, 103 kilogrammal, 210 centiméteres karfesztávolsággal és egészen hihetetlen, 1,6 százalékos testzsírszázalékkal mérlegelt.

A combine "szörnyetege"
A combine "szörnyetege"
A 40 yardos futást csapattársa, Zedrick Woods nyerte meg 4.29 másodperces teljesítménnyel, a rekordot tavaly előtt John Ross állította fel 4.22 másodperccel. Ő a tökéletes példa arra, hogy mennyit számít egy jó combine-teljesítmény, ugyanis senki sem akart lemaradni minden idők leggyorsabb NFL-elkapójáról. Nem csoda, hogy már az első körben elkelt. Csakhogy eddigi két  szezonjában a pályán már nem tudott kiemelkedőt nyújtani. Az Indianpolis Colts otthonában, a Lucas Oil Stadiumban megrendezett combine-on a szakértők az egyik legnagyobb nyertesnek egy támadófalembert, Garrett Bradburyt tartják, aki méretei ellenére 4,97 másodperc alatt futotta a 40 yardot, a 102 kg-t pedig nem kevesebb, mint 34 alkalommal nyomta ki. Az NFL slágerposztja természetesen az irányító, e szerepkör jelöltjei mindig külön figyelmet kapnak. A legjobban mindenki Kyler Murrayt várta a felmérőre, ő azonban azt leszámítva, hogy méretkezett, és részt vett néhány interjún, nem csinálta meg a feladatokat. A háttérben az állhat, hogy a játékost szinte biztosan az első helyen választó Arizona Cardinals akarja majd megszerezni, és nincs szüksége arra, hogy Murray bizonyítson a combine-on. Az egyik legnagyobb sztárja a fizikai felmérésnek a már fent említett D.K. Metcalf volt, aki elképesztő fizikai adottságai mellé az egyes felmérők során is parádés teljesítmény nyújtott, íme egy rövid kis összefoglaló róla: https://www.youtube.com/watch?v=6MqWXCUuok4 Arra, hogy a drafton hol kelnek el a legjobbak, bő másfél hónap kell várni, a játékosbörzét április 25. és 27. között Tennessee-ben rendezik.   További korosztályos híreink AMERIKAIFUTBALLBAN a sportági aloldalunkon.