UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-03-06 10:51

Zárás a harmadikon

Egy győzelemmel, illetve ugyanennyi döntetlennel és vereséggel a harmadik helyen zárt U19-es leány labdarúgó-válogatottunk Törökországban, felkészülési tornán. Turtóczki Sándor együttese a tíznapos antalyai program során a lengyelek, a csehek és a koszovóiak ellen hangolt az áprilisi, Spanyolországban következő Európa-bajnoki elitkörre.

UP-info - utanpotlassport.huDinamikusan fejlődik hazánkban a női szakág, ezt igazolja, hogy mind az U17-es, mind az U19-es leányválogatottunk zsinórban immár negyedik alkalommal harcolta ki  az Európa-bajnoki elitkörös részvételt. Az idősebb korosztály áprilisban a házigazda spanyolokkal, az írekkel és a szerbekkel néz majd farkasszemet. A tétmérkőzésekre Törökországban hangolt a Turtóczki Sándor irányította csapat.

Harmadikként zárt Törokországban U19-es leányválogatottunk Fotó: mlsz.hu
Harmadikként zárt Törokországban U19-es leányválogatottunk Fotó: mlsz.hu
Az antalyai programban először a női futballban előkelő helyen rangsorolt  lengyelek ellen léptek pályára lányaink, és fordulatos mérkőzésen 2-2-es  döntetlent értek el. A csehek ellen hiányzott a támadójáték, hátul pedig háromszor is kapituláltak a lányok, így 3−0-s vereség lett a vége. Az utolsó találkozón azonban sikerült szépíteni a mérlegen: a magyar együttes 4-0-ra elkalapálta a koszovóiakat, s így a harmadik helyen zárta a felkészülési tornát. „Amikor nagy megméretésre készülünk, teljesen tiszta képet kell kapnunk, melyik a legjobb csapatunk, hogy ott, az elitkörben, már azt küldjük pályára. Sok olyan dolgot láttam, amibe kapaszkodhatunk: a védelmen nem kell már sokat változtatnunk, és Egri Réka, aki Terestyényi Anna sérülése miatt védett az első két mérkőzésen, minden dicséretet megérdemel. Vannak kiemelkedő képességű lányok a keretben, de van még min finomítanunk támadásban. Természetesen folyamatosan igyekszünk javulni az elitkörig” − értékelt az mlsz.hu-n Turtóczki Sándor szövetségi edző. A mieink április 3-án, az írek ellen kezdik az elitkört.

LEÁNY U19-ES FELKÉSZÜLÉSI TORNA, ANTALYA (TÖRÖKORSZÁG) A magyar válogatott kerete Kapusok: Terestyényi Anna (Kaposvári Rákóczi BFLA), Egri Réka (MTK Hungária FC) Védők: Győrik Alexandra (Ferencváros), Kovács Laura (ETO FC Győr), Váradi Ráhel (MTK Hungária FC), Jánosi Ninetta (MOL Vidi FC), Csolti Réka (MTK Hungária FC), Kovács Virág (Haladás Viktória FC), André Antónia (Diósgyőri VTK) Középpályások: Pintye Vivien (DEAC-DLA), Nagy Virág (Ferencváros), Kovács Eszter (MTK Hungária FC), Vachter Fanni (Diósgyőri VTK), Szabó Bernadett (MOL Vidi FC), Pusztai Sára (Ferencváros) Támadók: Dorner Dóra (MTK Hungária FC), Bódai Viktória (ETO FC Győr), Ádám Viktória (Nottingham Forest Ladies), Dióssy Dorottya (MTK Hungária FC)

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.