UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-03-08 16:19

Dupla döntetlen

A belgák ellen, Csömörön hangolt a közelgő Európa-bajnoki selejtezőkre U19-es futsalválogatottunk. Frank Tamás együttese mindkét felkészülési mérkőzésen döntetlent könyvelhetett el, a szakvezető, illetve a csapatkapitány Soltész István is vallja: a csapat készen áll a tétmérkőzésekre.

L.S. - utanpotlassport.huMárcius végén tétmérkőzések várnak U19-es futsalválogatottunkra Grúziában. Frank Tamás együttese a házigazdák mellett a törökökkel és a favorit spanyolokkal küzd meg az egyetlen Eb-részvételt érő helyért. Az UEFA először rendez hivatalos kontinensviadalt ebben a korosztályban, a lettországi Európa-bajnokságra összesen nyolc csapat, azaz a tavaszi minitornák győztesei kvalifikálnak.

Két ízben is döntetlenre végzett a belgákkal U19-es futsalválogatottunk Fotó: mlsz.hu
Két ízben is döntetlenre végzett a belgákkal U19-es futsalválogatottunk Fotó: mlsz.hu
Válogatottunk a belgák ellen tartott főpróbát, a két válogatott kedden és szerdán is megmérkőzött Csömörön. A magyar keret már e két összecsapás  előtt véglegessé vált, így az utolsó felkészülési találkozókon immár a játék finomhangolása került előtérbe. Az első mérkőzés nem a mieink szája íze szerint kezdődött, hiszen a Frank-legénység pontatlanul, sok hibával játszott, s a félidőben már kétgólos hátrányban volt. A második etapban feljavult a csapat teljesítménye, a végén igazságos 4−4 állt az eredményjelzőn. Egy nappal később más taktikával lépett pályára a válogatott, és egészen az utolsó pillanatokig 1−0-ra vezetett, ám a vendégek lehozták a kapusukat, és 30 másodperccel a lefújás előtt egyenlítettek. „Az eredmény igazságos, de a helyzetek alapján közelebb álltunk a győzelemhez. Ezúttal más játékot gyakoroltunk mint kedden, zártabb védekezésből próbáltunk kezdeményezni, ami a meccs nagy részében jól is működött. Hasznos volt a belgák elleni kér mérkőzés, úgy érzem, a csapat eljutott oda, ahová szerettünk volna elérni a felkészülés kezdetén. Kialakult a végleges keretünk is, készen állunk az Eb-selejtezőkre” – értékelt a mérkőzés után az mlsz.hu-n Frank Tamás. Honlapunk a csapatkapitány Soltész Istvánt faggatta a két mérkőzésről, illetve az Eb-selejtezős reményekről: „Az első meccsen, azt gondolom, hogy a belgáknak több esélyük volt a győzelemre, de mint azt az eredmény is mutatja, kétszer is fel tudtunk állni vesztes helyzetből, ami fontos lehet a következő meccseinkre nézve. Ezt a részét igyekszünk magunkkal vinni Grúziába. A második mérkőzésen egyértelműen a győzelem volt a célunk, és már az elejétől kezdve élesek voltunk, domináltunk. Sajnos nem sikerült megtartani az előnyt a meccs végéig. Összességében két remek mérkőzésen vagyunk túl, és készen állunk a selejtezőkre. A szövetségi edző nagyszerűen felkészítette a csapatot taktikailag és mentálisan is. Hiszünk benne, hogy sikerülhet a bravúr.”

AZ U19-ES FUTSALVÁLOGATOTT KERETE Kapusok: Dohány Dominik (Aramis SE), Győrfi Bálint (ETO SzC) Mezőnyjátékosok: Juhász Donát (Aramis SE), Fekete Márk (Aramis SE), Fekete Olivér (Aramis SE), Nagy Kevin (Haladás), Csóh Patrik (BME), Gerencsér Antal (Haladás), Szakasics Balázs (Haladás), Sipos Robin (MVFC), Soltész István (FTC), Östör Martin (Szigetszentmiklós), Rónaszéki Botond (BME), Tama Ádám (ETO SZC)

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.