UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-03-28 20:26

Kamocsai Bendegúz tudja, hogyan kell eljutni a fallabdázás legjobbjai közé

Kamocsai Bendegúz, a Squashberek 18 éves fallabdázója megnyerte az U19-es országos bajnokságot, így győzelemmel búcsúzott a legnagyobb hazai korosztályos versenyektől, hiszen jövőre már a felnőttek között szerepel.

Budai Zoltán – utanpotlassport.hu Az idősebbek mezőnye nem ismeretlen a fiatal fallabdázónak. Olyannyira nem, hogy tavaly tagja volt annak a felnőtt férfiválogatottnak, amelyik kiharcolta a divízió I-es Európa-bajnokságon való részvétel jogát. A kontinensviadalt május elején Birminghamban rendezik, Kamocsai Bendegúz azonban nem szerepel az utazók névsorában. A bajnoki cím mellett a hiányzás okáról is beszélt munkatársunknak. – Az U19-es bajnoki cím papírforma volt.

squash.hu
squash.hu
– Reménykedtem benne, hogy behúzom az utolsót. Papírforma? Nem tudom. Sejtettem, hogy nyerhetek, hiszen a Dévald testvérek nem indultak. Velük mindig szoros meccseket vívtam. Azért most sem volt egyszerű nyerni. – A győzelem után beszédet mondtál. Mi hangzott el? ­– Megköszöntem mindenkinek azt a szurkolást, amelyet az évek alatt a korosztályos tornákon kaptam. Nagyon sokat segített a támogatás. Aztán hangsúlyoztam, mennyire örülök, hogy két klubtársammal, Szebeni Péterrel és Hurme Zakariással állhattam egy dobogón. – Most jöhet a válogatott szereplés? – Igen, U19-es válogatott vagyok, áprilisban kezdődik az egyéni junior Európa-bajnokság Prágában, a nyolc közé jutással már nagyon elégedett lennék, de rendkívül erős lesz a mezőny. Csapatban is indulunk, de ott eredményt nem mernék tippelni. – Prága helyett miért nem Birmingham? – Sérült voltam három hónapig, rengeteg versenyt kihagytam. Combizomhúzódással bajlódtam többet, mint kellett volna. Amikor januárban még nem voltam teljesen egészséges, már éreztem, hogy kimaradok a felnőttválogatott keretéből. – Pedig veled együtt harcolta ki a csapat, hogy májusban Európa legjobb nyolc válogatottja között szerepeljen. – Kicsit sajnálom, hogy nem megyek. Ez természetes. Így alakult. Bízom benne, hogy akik ott lesznek, nagyon jól teljesítenek. Az persze nem lesz egyszerű, de én így legalább tudok koncentrálni az érettségire. – A tanulás fontosabb most a sportnál? – Nem. Nekem a sport mindig is fontosabb volt, és az is marad. Az iskola után PSA-játékos szeretnék lenni. Ez olyan, mint teniszben az ATP. Szeretnék olyan profivá válni, mint a csapattársam, Farkas Balázs. Nekem ő a példaképem. Az ő edzésmunkája és kitartása igazán tiszteletre méltó. Világversenyekre akarok járni, mellette oktatni a gyerekeket. Engem anyukám vitt el először fallabdapályára, mert a sulinkban csak harmadikos kortól lehetett kézilabdázni. Később hat évig csináltam egymás mellett a két sportágat, aztán a fallabdát választottam. Nem is tudok kiemelni egyetlen konkrét dolgot sem hogy, miért, mert minden részét élvezem. Ezt szeretném átadni a fiatalabbaknak. – Mikor látunk újra a felnőttválogatottban? – Nagyon remélem, hogy jövőre. Jó lenne benn maradni a divízió I-ben, és akkor tényleg a legjobbak között játszhatnék. Bízom benne, hogy nem esik ki a csapat. – És ha mégis? ­ – Akkor majd újra feljutunk! További korosztályos hírek SQUASHBAN a sportági aloldalunkon.