UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2019-03-31 11:29

Balázs Krisztiánt felvillanyozza, hogy főszereplője lehet az ifjúsági torna-világbajnokságnak

Nyáron először rendeznek torna-világbajnokságot a junior korosztály számára. A június 27-én kezdődő négy napos esemény házigazdája Győr lesz. Balázs Krisztián a verseny egyik főszereplője lehet.

Budai Zoltán – utanpotlassport.hu Balázs Krisztián, az FTC 17 éves sportolója tavaly a glasgow-i ifjúsági Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett nyújtón, majd a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián talajon második, nyújtón harmadik helyen végzett. Ezek után nem csoda, hogy a következő nagy világeseményen is jó eredményre számítanak tőle. Felkészülésében azonban még hátráltatja Argentínában szerzett sérülés.

kép 6
kép 6
„Az ifjúsági olimpián megsérült bokám még nem épült fel teljesen, így a talajt és az ugrást egyelőre nem tudom csinálni – mondta Krisztián.A másik négy szeren nagyon jól állok, sikerült fejlődnöm, és ennek nagyon örülök. A világbajnokságra csak pozitívan gondolok, és nyugtatom magam, hogy addigra minden rendben lesz a lábammal. Rengeteg kezelésen veszek részt, próbálom kímélni, még csak most kezdtem el terhelni. Boldog lennék, ha a győri versenyen már nem akadályozna.” A fiatal tornásznak plusz erőt ad, hogy az esemény Magyarországon lesz. „Ez egy új verseny, az első ifjúsági világbajnokság, és ráadásul hazai közönség előtt. Örülök, hogy főszereplője lehetek. Vagy inkább úgy mondanám, hogy fontos résztvevője. Érzem, hogy már most nagyobb figyelem vesz körül. Tudom, hogy magasak az elvárások velem szemben. Engem ezek a körülmények mind csak felvillanyoznak, és ezekből is próbálok erőt meríteni.” Krisztián azt is elmondta, mivel lenne elégedett a három hónap múlva kezdődő versenyen. „Az lesz a cél a világbajnokságon, hogy a két lábszeren meg tudjam csinálni a tavalyi gyakorlataimat, a másik négy szeren meg hibátlanul mutassam be az újakat. Ha sikerül, elégedett leszek, és bízhatunk a jó eredményben. Ez még messze van.  Egyelőre azzal foglalkozom, hogy felkészülésemben minden a terv szerint haladjon, és minél hamarabb felépüljek.” További korosztályos hírek TORNÁBAN a sportági aloldalunkon.