UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-04-01 18:57

Vereséggel, a csoport második helyén zárt az Eb-elitkörben U17-es labdarúgó-válogatottunk

A csoport első helye volt a tét U17-es labdarúgó-válogatottunk utolsó Eb-elitkörös mérkőzésén, a belgák ellen. Bár Preisinger Sándor együttese Szalay Szabolcs révén hamar vezetést szerzett, a belgák négyszer mattolták az eddig remeklő magyar védelmet, így Kalmár Benedek hajrában szerzett gólja már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő. A 4−2-es vereség ellenére a mieink hat ponttal a kvartett második helyén zártak, s várhatják az írországi kontinensviadal csoportjainak csütörtöki sorsolását.

Leiner Soma - utanpotlassport.huA „boldog csapatok” találkozójaként vezette fel a műsorközlő U17-es válogatottunk belgák elleni Eb-elitkörös mérkőzését, s valóban: az utolsó kör előtt mindkét együttes bebiztosította helyét az írországi kontinenstornán. Tétje azonban így is volt a hatpontos csapatok mérkőzésének, hiszen a csoportelső a dicsőség mellett kedvezőbb helyzetből várhatja az április 4-i sorsolást.

Szalay Szabolcs góljával indult a találkozó Fotó: Mura László
Szalay Szabolcs góljával indult a találkozó Fotó: Mura László
Ennek ellenére mind Preisinger Sándor, mind Bob Broaweys igyekezett lehetőséget adni azoknak a játékosoknak, akik a korábbi két mérkőzésen kevesebbet vagy egyáltalán nem játszhattak − az előző játéknaphoz képest a magyar kezdőcsapat hat, a belga kilenc helyen változott. Nagy iramban kezdődött a találkozó, a belgák főleg villámléptű szélsőik révén veszélyeztettek, míg a magyar csapat kontrákra rendezkedett be. Sikerült meglepni a vendégeket, és a 11. percben egy tetszetős támadás végén megszerezték a vezetést a mieink: Kosznovszky Márk beadására Szalay Szabolcs érkezett, fejesébe csak belekapni tudott Senne Lammens (1−0). Öt perccel később ugyancsak ők teremtettek gólhelyzetet, ám Szalayt az utolsó pillanatban szerelte Jeremy Landu. A gólt követően a belgák még egy fokozattal feljebb kapcsoltak, Thibo Baeten kapufára pattanó lövése pedig komoly figyelmeztetőként hatott. Az öt meccs óta tartó kapott gól nélküli sorozat végül méltatlanul szakadt meg: egy szögletet követően Ibe Hautekiet esett el látványosan Horváth Milán mellett, a görög játékvezető pedig büntetőt ítélt. A könnyű síppal befújt tizenegyest Jeremy Doku értékesítette (1−1). A játékrész végére a mieink kijöttek a szorításból, Zuigéber Ákos éles szabadrúgásánál résen kellett lennie Lammensnek. Az eseménydús félidő slusszpoénja azonban a sárga mezeseké volt, Landu eltörte a labdát, amely így magas ívet leírva éppen behullott Vaits Marcell kapujába (1−2).
Hiába küzdött U17-es válogatottunk, a belgák négyszer is feltörték az eddig remekül záró védelmet Fotó: Mura László
Hiába küzdött U17-es válogatottunk, a belgák négyszer is feltörték az eddig remekül záró védelmet Fotó: Mura László
A második negyvenöt perc sajnos úgy kezdődött, ahogy az első véget ért, Baeten szerezte meg közelről a harmadik belga találatot (1−3). Nyílt az olló, egyre szembetűnőbb volt a sebességkülönbség a két együttes között, ráadásul a játékvezető újabb büntetőt ítélt a belgák javára. Igaz, ezúttal kevésbé volt megkérdőjelezhető a döntése, Horváth akasztotta Franck Idumbo-Mazumbót. A labda mögé ezúttal is Doku állt, s bár a félidőben beállt Hegyi Krisztián elkapta az irányt, védeni nem tudott (1−4). Bob Browaeys együttese a hátralevő időben már saját szórakoztatására is játszott, míg a magyar csapat igyekezett kozmetikázni az eredményen. A hajrában Arisztotelisz Diamantopulosz a harmadik büntetőt is befújta, ám ezúttal a mi javunkra szólalt meg a síp: Hosszú Zétényt hátulról buktatta Landu. Kalmár Benedek tizenegyesét ugyan hárította Lammens, a kipattanót értékesítette a Puskás Akadémia csatára (2−4). Bár a szépítést követően támadásban maradt a magyar csapat, sok idő nem maradt gólszerzésre, így 4−2-es belga sikerrel zárult a találkozó. A magyar csapat a kétgólos vereség ellenére hat ponttal a kvartett második helyén zárt, és várhatja az írországi Európa-bajnokság csoportjainak csütörtöki sorsolását.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, ELITKÖR Magyarország–Belgium 2–4 (1–2) Telki, 350 néző. Vezette: Diamantopulosz (görög) Magyarország: Vaits (Hegyi, a szünetben) – Buna, Balogh, Dávid Z., Horváth M., Hosszú – Posztobányi (Tóth B., 56.), Kosznovszky (Major, 70.) – Zuigéber (Komáromi, 56.), Németh, Szalay (Kalmár, a szünetben). Szövetségi edző: Preisinger Sándor Belgium: Lammens – Persyn, Landu (Kana 88.), Hautekiet, Bahadir – Al Dakhil (De Wolf, 76.), Asoma (Sardella, 67.), Ait El Hadj– Idumbo-Mazumbo, Baeten, Doku (Engolo, 76.). Szövetségi edző: Bob Browaeys Gólszerzők: Szalay (11.), Kalmár (85.) ill. Doku (29., 56. – mindkettőt 11-esből), Landu (45.), Baeten (48.) A csoport másik mérkőzésén: Bosznia-Hercegovina−Norvégia 1−2 A csoport végeredménye: 1. Belgium 9 pont, 2. Magyarország 6, 3. Norvégia 3, 4. Bosznia-Hercegovina 0

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.