UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-04-02 19:35

Labdarúgás: Preisinger Sándornak van kívánsága csoportellenfeleit illetően az U17-es Eb-re

Két győzelemmel és egy vereséggel, a csoport második helyén zárt U17-es labdarúgó-válogatottunk a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkörben. Preisinger Sándor együttese így kivívta a részvételt az írországi kontinensbajnokságon; a szakvezetőt a mögöttünk hagyott minitornáról, illetve az előttünk álló Eb-ről faggattuk.

Leiner Soma - utanpotlassport.huMint ismert, U17-es labdarúgó-válogatottunk a norvégok, illetve a bosnyákok elleni 1−0-s sikernek köszönhetően kivívta a részvétel jogát a korosztály írországi Európa-bajnokságán. Az elitkör utolsó napján a csoport első helye volt a tét, s bár a belgákkal szemben 4−2-es vereséget szenvedett Preisinger Sándor együttese, őszi és tavaszi teljesítményére egyaránt büszke lehet.

Preisinger Sándor masszív csapatot rakott össze Fotó: mlsz.hu
Preisinger Sándor masszív csapatot rakott össze Fotó: mlsz.hu
„Beigazolódtak az előzetes várakozásaim az elitkört illetően” − kezdi értékelését honlapunknak a szövetségi edző. − „A norvégok és a bosnyákok ellen is szoros meccset játszottunk, de mindkét találkozón megrúgtuk a győztes gólt, ezért nem kell elnézést kérnünk. Az utolsó mérkőzésen már más szempontok alapján állítottuk össze a csapatot, többek között a sárga lapokra is figyelnünk kellett, hiszen az elitkörben összegyűjtött figyelmeztetések eltiltást eredményezhetnek az Eb-n. Az biztos, ha még egyszer pályára lépnénk a belgák ellen, más stratégiával indulnánk harcba.” A szakvezető az elitkör előtt azt nyilatkozta, a siker kulcsa a helyzetkihasználás lehet. „Nem érzem úgy, hogy ebben fejlődtünk volna, a norvégok és a bosnyákok ellen is kimaradtak a lehetőségeink. Cserébe hátul masszívak voltunk, zsinórban hoztuk a kapott gól nélküli meccseket. Ebben nagy szerepe volt a játékosok fizikai állapotának, a felkészülés során egy szintre hoztuk őket, noha a kondíciót a klubjukban kell megszerezniük a fiataloknak. Kvalitásaikkal, hozzáállásukkal pedig tisztában voltunk, nem véletlenül kerültek ők a keretbe.” Sérülés miatt az elitkörről több alapember is  hiányzott, ugyanakkor Preisinger Sándor az idő rövidsége okán nem számíthat mindegyikük felépülésére az Európa-bajnokság kezdetéig. „A hátralevő egy hónapban Ominger Gergő felépülésében bízhatunk, továbbá remélem, hogy Bekker Roland utoléri magát, ők ketten pályázhatnak a kerettagságra. Természetesen a többiek teljesítményét is figyelni fogom, de nincs sok időnk. A keret április 28-án érkezik Telkibe, és május 3-án vagy 4-én már mérkőzést játszunk az Eb-n. Bár van kívánságom a csütörtöki sorsolás kimenetelét illetően, erről nem beszélnék.” További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.