UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-04-02 15:02

Motorsport: a 12 éves Kecskés Bence élete első versenyhétvégéjén mindjárt pontot szerzett a PreMoto3 sorozatban

A 12 éves magyar motoros élete első versenyhétvégéjén van túl a PreMoto3-ban. A 26 fős mezőny legfiatalabb tagja a második napon nyolcadik helyen ért célba az olaszországi futamon, így pontot szerzett.

Kecskes-Bence-Misano-2
Kecskes-Bence-Misano-2
Budai Zoltán – utanpotlassport.hu A szombati versenynapon Kecskés Bence nagy elánnal kezdett. Az RXP és Paolo Simoncelli által vezetett Sic58 közös pilótája a verseny tizedik körében a hatos kanyarnál hibázott, motorja kicsúszott alóla. A pilóta nem sérült meg, de a futam véget ért számára. Édesanyja, Csanádi Eszter a helyszínen izgulta végig az eseményeket, és így indokolta a bakit: „Annyi történt, hogy a csapat az időmérőkből kiindulva alákalibrálta a motort, hiszen 2-3 tized is sokat számít a beállításoknál. Bence viszont felpaprikázta magát, és az első versenyén elkezdett fél tizedekkel jobb időket menni, mint az időmérőn. A motor ezt nem tudta követni. Elhagyták egymást. Bence gyorsabb volt a motorjánál, így az kisodródott alóla” A vasárnapi versenyre megújulva érkezett a magyar fiú, és remek motorozással a nyolcadik helyen ért célba, így pontot szerzett csapatának. "Az edzéseken és az időmérőkön folyamatosan gyorsultam, aminek nagyon örültem – mondta Bence. – Az első versenyen történteket megbeszéltük Lucával, így hamar magam mögött is tudtam hagyni, onnan pedig már csak a vasárnapra koncentráltam, ami hála az égnek jól alakult."
_MG_7519
_MG_7519
Luca Pasini, az RXP edzője és technikai menedzsere végig ott volt a boxban, és a verseny után kedvezően nyilatkozott a magyar tehetségről. A csapat megdicsérte Bencét, és reméli, hogy tudja tartani ezt a teljesítményt a következő fordulóban is, melyet április 27-28-án Mugellóban rendeznek. Az ifjú pilóta édesanyja a mostani verseny körítéséről is beszámolt. „Ez igazi mini MotoGP volt. Mindenki nagyon komolyan veszi a versenyt, a boxok ugyanúgy voltak felépítve, mint a nagyoknál. Rengeteg néző jött, nagyon sokan akartak fotózkodni a pilótákkal, még akkor is, ha nem is tudták éppen ki áll mellettük. Simoncelli kamionja pedig az egyik legnépszerűbb és a leginkább szívmelengető az összes közül” – mesélte az anyuka. További korosztályos hírek MOTORSPORTBAN a sportági aloldalunkon.