UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-04-23 17:17

Asztalitenisz-vb: „a lehető legtöbbet hozták ki magukból a fiatalok”

Véget ért a budapesti világbajnokság a 20 év alatti asztaliteniszezőink számára, miután a két 19 éves lány, Fehér Orsolya és Hartbrich Leonie is kiesett a 128-as tábláról. A női szövetségi kapitány, Bátorfi Zoltán értékelt oldalunknak.

Hartbrich Leonie nagyot küzdött, ennek ellenére búcsúznia kellett a budapesti felnőtt-vb-től Forrás: Nemzeti Sport
Hartbrich Leonie nagyot küzdött, ennek ellenére búcsúznia kellett a budapesti felnőtt-vb-től Forrás: Nemzeti Sport
Krasznai Bence − utanpotlassport.hu Nagy meccset játszott a Hungexpón a 19 éves Hartbrich Leonie. Hatalmas feladat előtt állt, hiszen azok után, hogy az egyes selejtezőjének csoportköréből bejutott a 128-as táblára, a világranglista nyolcadik helyezettjével, a budapesti asztalitenisz-világbajnokság hetedik kiemeltjével, a tajvani Cseng I-csinggel mérkőzött hatalmasat. Leonie 2:2-ig tartotta a lépést a tajvani klasszissal, ám az utolsó két szettben 11:7, 11:7-re alulmaradt, így számára véget ért a vb. Szintén a selejtezőből jutott tovább a 19 esztendős Fehér Orsolya. A magyar játékos a rendkívül rutinos, 35 esztendős cseh Dana Cechova ellen lépett asztalhoz, s ugyan mind a négy játszmában nagyot küzdött, nem tudott szettet rabolni riválisától, aki a 75. a világranglistán. A nők szövetségi kapitánya, Bátorfi Zoltán kétségtelen, meg van elégedve a hölgyek teljesítményével: „Leonie-ról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, mivel óriásit csatázott a tajvani lánnyal. Orsolyát is csak dicséret illeti, mivel szépen harcolt Cechovával szemben. Az sem volt feltétlen várható tőlük, hogy továbbjussanak a csoportkörből, de szerencsére viszonylag könnyű volt a sorsolásuk, és éltek a lehetőséggel. Mind a két lány halad afelé, hogy igazán meghatározó alakja legyen a magyar női asztalitenisznek, ugyanakkor ehhez még rengeteg munka és nemzetközi tapasztalatszerzés szükséges.”
András Csaba (elöl) és Juhász Patrik feljutott a felnőtt-vb főtáblájára párosban Fotó: Földi Imre
András Csaba (elöl) és Juhász Patrik feljutott a felnőtt-vb főtáblájára párosban Fotó: Földi Imre
A 16 éves András Csabának és a 18 esztendős Juhász Patriknak egyesben nem sikerült főtáblára jutnia. A fiúk megnyerték az első párharcukat a csoportban, ám mindkettejüknek belga ellenfél jelentette a végállomást; Csabát 4:2-re múlta felül a világranglista 96. helyezettje, Robin Devos, míg Patrik Martin Allegrón nem jutott túl a nyitónapon. Hétfőn újra bizonyíthatott a két fiatal, ezúttal párosban.  A svájci Lars Posch, Lionel Weber duóval néztek farkasszemet a selejtező első körében, és meggyőző játékkal jutottak tovább. Egy lépésre voltak a srácok a főtáblától. A malajziai kettős, Muhamad Ashraf Haiqal és Chee Feng Leong volt az utolsó akadály, amelyen át kellett lépniük, és ezt sikerrel abszolválták. A folytatásban azonban érvényesült a papírforma. A két klasszis tajvani, Csen Csien-an és Csuang Csi-jüan 4:0-ra múlta felül a magyar fiatalokat, akik számára így véget ért a budapesti vb. Bátorfi szerint nem érheti rossz szó a fiúkat, mivel a lehető legtöbbet hozták ki magukból. A szakember külön megdicsérte András Csabát, amiért szoros játékot hozott egyesben Robin Devosszal szemben. További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.