UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-04-24 13:07

A német közeg motiválja az U18-as jégkorong-vb magyar MVP-jét, Szűcs Ádámot

Az U18-as I/B csoportos hoki vb-n bronzérmes magyar csapat legjobb játékosának választották Szűcs Ádámot. Az Augsburg 18 éves támadójának felemás érzései vannak a hazai tornával kapcsolatban, Németországban minden adott a fejlődéséhez, de a jövőben a jégkorong mellett a tanulásra is komoly súlyt fektetne.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huA feljutásért szállt harcba, három meccs után a kiesés szele is meglegyintette, de végül bronzérmet nyert a magyar válogatott a Székesfehérváron rendezett U18-as I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon, miközben a japánok feljutottak, a britek meg kiestek. A magyar csapat legjobbjának az Augsburg 18 éves csatárát, Szűcs Ádámot választották.

Szűcs Ádám remek szezont zárt az Augsburg U20-as csapatában Fotó: Hans Kaestle
Szűcs Ádám remek szezont zárt az Augsburg U20-as csapatában Fotó: Hans Kaestle
„Keserédes érzéseim vannak a világbajnokságról – kezdte a tornán négy gólt szerzett támadó. – Valóban úgy mentünk a vébének, hogy a feljutás a célunk, de az első két meccs egyáltalán nem a terveink szerint alakult. A végén viszont már mindenki jól dolgozott, szépen alakult a hajrá.” A sportban persze nincs „ha”, de amennyiben az együttes végig azt a magas szintű játékot hozza, amilyet az olaszok meg a japánok ellen, a Németországban légióskodó játékos szerint akár az eredeti célként kitűzött feljutást is megszerezhette volna. A magyar MVP a négy gólja mellett rengeteget korcsolyázott, sokat dolgozott az öt fehérvári meccsen. Ő maga is elégedett a teljesítményével: „Az edzők úgy küldtek pályára, hogy dinamikát, gyorsaságot hozzak a csapat játékába, azt hiszem, ez sikerült is. Nagyon jólesett, hogy engem láttak a legjobbnak, de a díj a csapattársaimé is, elsősorban Varga Balázsé és Rózsahegyi Andrásé, akikkel remekül játszottunk össze egy sorban.” A két éve Székesfehérvárról Augsburgba költözött csatár nemcsak a válogatottban, hanem a klubjában is jó évadot zárt. A német U20-as ligában elérték a kitűzött célt, bejutottak a rájátszásba – ami a klub történetében másodszor sikerült –, miközben Szűcs kilenc gólja mellett tizenkét gólpasszt is kiosztott.
Szűcs Ádám Forrás: MJSZ
Szűcs Ádám Forrás: MJSZ
„Döntéshozatalban és sebességben biztosan sokat léptem előre az elmúlt két szezonban. De amit igazán kiemelnék – amellett, hogy megismertem egy másik kultúrát és nyelvet – az emberek gondolkodása, szemlélete. A jégpályán és az élet többi területén a maximumra törekednek, elhivatottak, és ez engem is motivál.” A legnagyobb erősségének a vb-n is kamatoztatott munkabírását és dinamizmusát tartja, fejlődni pedig elsősorban a lövések pontosságában szeretne. Ugyanakkor a jégkorong mellett a tanulást sem hanyagolná el, és mindkét területen sikeres kíván maradni. „Amellett, hogy haladok előre a sportban, az iskolát is komolyan szeretném venni. A következő évadot még mindenképpen Augsburgban töltöm, utána viszont adná magát az egyetemi csapat, amelyben a tanulás is előtérben maradhatna. Így természetesen a tengerentúli karriert sem zárom ki.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.