UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-04-25 15:39

A 16 éves Dombai Réka bekerült a felnőtt kosárválogatott Eb-re készülő bő keretébe

Pályafutása során először került a felnőtt női kosárlabda-válogatottba a 16 éves Dombai Réka. A Vasas játékosa remek NB I-es szezont futott, az alapszakaszban a liga egyik legponterősebb játékosa volt, vélhetően annak köszönheti Székely Norbert meghívóját a csapat 18 fős, bő keretébe.

A 16 éves Dombai Réka először szerepelhet a felnőttválogatottban Forrás: FIBA
A 16 éves Dombai Réka először szerepelhet a felnőttválogatottban Forrás: FIBA
B. V./UP-info A 16 esztendős Dombai Rékával kezdi meg az Európa-bajnoki felkészülést a felnőtt női kosárlabda-válogatott. Aki rendszeresen követi az NB I mérkőzéseit, annak − valószínűleg − cseppet sem meglepő a fiatal meghívása, miután az alapszakasz egyik legponterősebb játékosa a mostani bajnokságban. A Vasas U17-es világbajnoki negyedik helyezett játékosa első ízben kap lehetőséget Székely Norbert szövetségi kapitánytól; ebben minden bizonnyal vastagon benne van pályafutása első teljes felnőttszezonja, amely egyénileg remekül sikerült, csapata pedig a 10. helyen végzett. Persze, Dombai egyelőre csak a 18 fős bő keretbe került, és a szerbiai kontinenstorna is csak június 27-én rajtol, azt már tudni lehet, hogy a magyar válogatott Nis városában a C jelű csoportban lép pályára, először a szlovének, majd az olaszok, végül pedig a törökök ellen. A kvartettből az első három helyezett jut tovább, a helyosztókat pedig Belgrádban vívják.

A FELNŐTT NŐI KOSÁRLABDA-VÁLOGATOTT EB-RE KÉSZÜLŐ BŐ KERETE: Horváth Bernadett (NKE-FCSM Csata), Studer Ágnes (KSC Szekszárd), Pusztai Petra (ZTE NKK), Raksányi Krisztina (CMB CARGO UNI Győr), Yvonne Turner (Sopron Basket), Lelik Réka (NKE-FCSM Csata), Dombai Réka (Vasas Akadémia), Simon Zsófia (PEAC-Pécs), Dubei Debóra (Sopron Basket), Gereben Lívia (KSC Szekszárd), Varga Zsófia (CMB CARGO UNI Győr), Török Ágnes (CMB CARGO UNI Győr), Zele Dorina (Aluinvent DVTK), Bálint Réka (KSC Szekszárd), Kiss Virág (KSC Szekszárd), Határ Bernadett (Sopron Basket), Horti Dóra (ZTE NKK), Barnai Judit (NKE-FCSM Csata)

A szintén az utanpotlassport.hu szerkesztősége által gyártott, M4 Sporton látható Jövünk!-magazin stábja az évad közben már ellátogatott a 16 éves pasaréti kosarashoz. Íme, a riport: További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.