UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2019-04-28 09:21

Győrben hangoltak az utánpótlás-válogatott úszók a nyári világversenyekre

Dübörög a felkészülés a nyári korosztályos úszó-világversenyekre: az utánpótlás-válogatott élversenyzői közül többen részt vettek a XI. Scitec Győr Openen. A szegediek junior Európa-bajnok versenyzője, Fábián Fanni ötször állhatott a dobogó tetejére az Aqua Sportközpontban.

B. V./UP-info Csütörtöktől szombatig a Aqua Sportközpont adott otthont  a már hagyományosnak mondható XI. Scitec Győr Open elnevezésű viadalnak. A háromnapos seregszemlén a jegyzett felnőttversenyzők mellett a korosztályos válogatott úszói is rajtkőre álltak – és természetesen halmozták az aranyérmeket a juniorversenyeken.

Fábián Fanni (középen) öt számban is győzött Győrben Forrás: MÚSZ)
Fábián Fanni (középen) öt számban is győzött Győrben Forrás: MÚSZ)
A Budafóka SE 16 éves sportolója, Zombori Gábor csak az első napon ugrott medencébe, de akkor triplázott is: 200 m gyorson, 200 m háton és még 50 m mellen is ő csapott elsőként a célba. A fiúk közül még a pécsiek szintén 2002-es születésű úszóját, Jászó Ádámot érdemes kiemelni, aki mindhárom napon a dobogó tetejére állhatott és összesen négyszer nyert: 50 és 100 m gyorson, 50 m háton és 50 m pillangón. A lányok közül kétségkívül a Szegedi Úszó Egylet junior Európa-bajnok versenyzője, Fábián Fanni (16) emelkedett ki. A Helsinkiben a 4x200 m-es gyorsváltóval kontinensbajnok sportoló Győrben is remekelt kedvenc úszásnemében (ötvenen, kétszázon és négyszázon is nyert), na meg 200 m pillangón és 200 m vegyesen is diadalmaskodott. Rajta kívül a mezőnyben volt a budapesti Úszó Bajnokok Ligája-viadalon is érdekelt Békési Eszter is. A debreceni felnőtt ob-n is remeklő 17 éves versenyző természetesen ezúttal is mellúszásban villogott, ötven és kétszáz méteren sem talált legyőzőre. Csak emlékeztetőül: júliusban Kazanyban Eb-t, augusztusban Budapesten vb-t rendeznek a junior korosztálynak. Részletes eredmények: ITT További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.