UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-04-30 11:16

Pénzügyi nehézségek miatt tizenévesekkel áll ki a norvég bajnoki döntőre a Larvik

Csődközeli helyzetbe került az egyik legnagyobb múltú norvég kézilabdaklub, a Larvik, emiatt várhatóan tinédzserekkel vág neki a női bajnoki döntőnek.

G. G. utanpotlassport.hu A 19-szeres bajnok és 17-szeres kupagyőztes együttesnél bejelentették, hogy minden felnőtt játékos szerződését felbontják április 30. hatállyal, s mivel közülük senki sem vállalta, hogy fizetés nélkül vállalják a szereplést, rendkívül nehéz helyzetbe került a csapat a Vipers elleni finálé előtt.

Tinédzserekkel vághat neki az elődöntőnek a nagy múltú klub Fotó: handballplanet
Tinédzserekkel vághat neki az elődöntőnek a nagy múltú klub Fotó: handballplanet
Ahogyan a klub közleménye fogalmaz, a keretet így a harmadosztályba frissen feljutott fiókcsapatból, a Larvik Turn & IF-ből, illetve az U18-as gárdából töltik fel. Az elődöntő első felvonását szerdán rendezik, a visszavágóra pedig pénteken kerül sor. Néhány nappal ezelőtt a klub – amelynek utánpótlás képzése is a legerősebbnek számít az országban – azt jelentette be, hogy körülbelül hárommillió norvég koronára, azaz átszámítva nagyjából százmillió forintra lenne szüksége ahhoz, hogy átmenetileg átvészelje ezt az időszakot, ellenkező esetben szinte biztos, hogy a következő szezonra nem kapja meg az induláshoz szükséges licencet. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.