UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2019-05-03 14:19

Problémás hetek után biztató jelek a junior torna-világbajnokságra készülő fiúknál

Az első junior torna-világbajnokságra készülő fiúk közül az elmúlt időben szinte mindenkinek meggyűlt a baja valamilyen sérüléssel vagy egészségügyi problémával, ezzel együtt a szakmai igazgató bizakodó a közelgő világesemény előtt.

UP-infó – utanpotlassport.hu Április utolsó napjaiban a diákolimpia országos döntőjében szerepeltek a júniusi végi első junior torna-világbajnokságra készülő fiú tornászok. A versenyen azért is indultak el a jelöltek, hogy ne csupán edzéskörülmények között mutassák be gyakorlataikat, hiszen a felkészülésnek fontos része, hogy éles versenyhelyzetben is kipróbálják magukat.

Balázs Krisztián aranyért utazik az ifjúsági Eb-re Fotó: Mura László
Balázs Krisztián aranyért utazik az ifjúsági Eb-re Fotó: Mura László
„Azért is indultak el a fiúk, hogy lássuk, hol tartanak – mondta Puskás Jenő szakmai igazgató a vb sajtócsapatának. – Szinte mindenkinek vannak vagy voltak kisebb problémái az elmúlt hetekben, és ennek a tudatában elégedett vagyok a teljesítményekkel. Látszik, hogy hol vannak hiányosságaink, kinek melyik szeren kell többet dolgoznia. Az új elemek beépítése jól halad, bizakodó vagyok.” A lányok keretét már hét elején kihirdette Draskóczy Imre, így eldőlt, hogy a magyar csapatot Makovits Mirtill, Szujó Hanna és Szilágyi Nikolett, míg tartalékként Szmirnov Anna képviseli az eseményen. A Győr városában június 27-én kezdődő és 30-án véget érő első junior torna-világbajnokságot a nemzetközi szövetség (FIG) magyar kezdeményezésre írta ki. További korosztályos hírek TORNÁBAN a sportági aloldalunkon.