UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-05-04 16:10

Az U18-as hokiválogatott kapusa, Horváth Dominik lépésről lépésre haladna előre

Akármelyik csapatban véd, biztos pontot jelent a kapuban az Ocskay-akadémia 18 éves jégkorongkapusa, Horváth Dominik. Az áprilisi fehérvári korosztályos vb egyik magyar hőse elégedett a most véget ért szezonnal. A következőben valami hasonlóban bízik.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huAz osztrák bázisú junior- és ifjúsági bajnokságban aranyéremmel, a székesfehérvári divízió I/B csoportos vébén pedig harmadik hellyel zárta az évadot az ifj. Ocskay Gábor JA 18 esztendős jégkorongkapusa, Horváth Dominik. A két vagy inkább háromfrontos küzdelemben egyetlen dolog biztosan közös volt: rendre ő jelentette a biztos pontot a csapatban, az egész szezon során kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott.

Horváth Dominik a fehérvári U18-as vb-n is remekül védett Fotó: Mura László/utanpotlassport.hu
Horváth Dominik a fehérvári U18-as vb-n is remekül védett Fotó: Mura László/utanpotlassport.hu
„A világbajnoksággal utólag már inkább kellemes emléket őrzök, nem kezdtünk jól, de az utolsó két meccsre összeraktuk a játékunkat, és úgy teljesítettünk, ahogyan hazai rendezésű világbajnokságon elvárható. A Fehérvár a junior- és az ificsapattal is aranyérmet nyert. Boldog vagyok. hogy csakúgy, mint nekem, az egész klubnak jól sikerült a bajnoki évad.” A 2001-es születésű kapust még egyik első edzője, Orgovány István állította a gólvonalra, és azóta remekül érzi magát ebben a szerepkörben, amelyben azt mondja, minden másodpercben készen kell állni. „Természetesen fontos a technikai és a fizikai felkészültség, de azt hiszem, a leglényegesebb a mentális erő ezen a poszton. Az, hogy egy pillanatra sem lankadhat a figyelem, hatvan percen keresztül százszázalékosan koncentráltnak kell maradni.” Horváth még két évig az utánpótláscsapatokat erősítheti, de hosszú távú célja a felnőttválogatottság és valamelyik európai topliga. Persze, addig a vezető úton ott van a fehérváriak Erste Ligában szereplő együttese és az EBEL-csapat is. „Nem szeretnék elsietni semmit, jelenleg az elsődleges célom, hogy jövőre is nagyon jó klubszezont zárjak. Természetesen igyekszem minél feljebb kúszni a csapatok és a bajnokságok között, és folyamatosan jó döntéseket hozni a karrieremben.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.