UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-05-09 08:59

Visszavághat a vb-döntőért az oroszoknak a leány junior kéziválogatott a hétvégi Final Fouron

Ünnepi hétvégére készül a hazai kézilabda-társadalom: pénteken és szombaton a leány juniorválogatott is „színpadra lép” a Papp László Sportarénában, ahol a montenegróiak elleni elődöntő után akár a korosztályos vb-aranyérmes oroszokkal is összefuthat Golovin Vlagyimir csapata.

B. V. – utanpotlassport.huAz elmúlt évekhez hasonlóan az esztendő legfontosabb hazai kézilabda-eseménye, a női Bajnokok Ligája négyes döntője mellett idén is megrendezik a leány junior Final Fourt is, amelyen a magyar korosztályos válogatott mellett további három ország együttese vesz részt.

A legutóbbi két junior Final Fouron a magyar válogatott győzött Fotó: Cseh Péter/MKSZ
A legutóbbi két junior Final Fouron a magyar válogatott győzött Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Ezúttal az oroszokat, a szlovénokat és a montenegróiakat látja vendégül Golovin Vlagyimir csapata természetesen a Papp László Sportarénában, ahol tavaly és két évvel ezelőtt is diadalmaskodott a magyar juniorválogatott. A júliusi, győri junior Eb-re készülő alakulat péntek délután a montenegrói garnitúrával küzd meg a szombati fináléba kerülésért, amelyben a papírforma alapján az orosz együttes lesz az ellenfél. Az a csapat, amellyel szemben az augusztusi ifjúsági vb döntőjében alulmaradtak a mieink. Azaz a magyar kézilabda ünnepi hétvégéjén lehetőség nyílhat a visszavágásra.

LEÁNY JUNIOR FINAL FOUR Elődöntő (Papp László Sportaréna): Május 10., 13.30: Oroszország–Szlovénia Május 10., 15.30: Magyarország–Montenegró Bronzmérkőzés (Elek Gyula Aréna): Május 11., 11.30: az elődöntő két vesztese Döntő (Papp László Sportaréna): Május 12., 20.30: az elődöntő két győztese

A Final Four mellett egyéb látnivaló is lesz az aréna környékén a hétvégi sportági ünnepen. A háromnapos fesztiválon bárki kipróbálhatja a robokeepert és a kézilabdás látnivalók más állomásait, megtekintheti például a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság standját. Vagyis minden adott lesz ahhoz, hogy egy tökéletes kézilabdavíkendet tölthessenek el a sportág hazai kedvelői. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.