UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2019-05-14 16:38

Eljön-e Luca napja a taekwondo vb-n?

Élete első felnőtt-világbajnokságára készül a 18 éves Patakfalvy Luca, aki a manchesteri sportági csúcson szombaton lép tatamira.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu  Szerdától vasárnapig rendezik meg a taekwondósok 2019-es felnőtt-világbajnokságát, amelynek Patakfalvy Luca személyében tinédzser magyar résztvevője is lesz. A többi viadalhoz képest a legtöbb világranglistapontot adó – és bő egy évvel a tokiói olimpia előtt zajló - vb-n az 53 kg-ban próbálkozik meg a lehető legeredményesebb szerepléssel az MTK 18 esztendős harcosa, akinek azonban nem pusztán zsenge korából adódóan lesz nehéz dolga. Hanem azért is, mert az ő súlycsoportja az egyik legnépesebb kategória.

Patakfalvy Luca 18 évesen első felnőtt vébéjén indul Fotó: mtk.hu
Patakfalvy Luca 18 évesen első felnőtt vébéjén indul Fotó: mtk.hu
„Jó formában érzem magam – nyilatkozta a szövetség honlapján Luca, aki a világranglista 17. helyezettjeként várja a vb-rajtot. – Tokió a cél, addig minden verseny csak állomás, de ez az egyik legfontosabb.” Hozzátette, hogy nem is fogalmazott meg a maga számára konkrét célt, de – jelentette ki: - „szeretném érezni, hogy egyre közelebb kerülök az élvonalhoz és a kvalifikációs lehetőséghez”. Tokióba, a nyári játékokra a világranglista első öt helyezettje jut el közvetlenül, a fennmaradó helyeket tavasszal, kontinentális kvalifikációs tornán nyílik mód megszerezni. Már pusztán ezért is kívánatos a minél előkelőbb pozíció elérése a manchesteri világbajnokságon. „Durván százötven ország ezer taekwondósa lesz ott az angliai vébén, ahol frissen érettségizve próbál szerencsét Luca – mondta Patakfalvy Miklós, aki koránt sem csak szülői minőségében, hanem a hazai sportági szövetség elnökeként is nyilatkozott az utanpotlassport.hu-nak. – A vizsgákra készülve sem hanyagolta el az edzéseket, napi legalább egy tréninggel, és persze kellő izgalommal alapozott első felnőtt-világbajnokságára, ahol a tapasztalatszerzés a legfőbb cél.” Szerinte Lucának a „nagyok” között kell minél jobban megismertetnie magát, és neki is megismernie a felnőttmezőnyt. „Az alapállás az, hogy lehetőség szerint minél több meccset nyerjen meg. Ha egy-két fordulót megy, már nem lesz rossz a mérleg, ha nyolc közé jut, nagyon jó, s minden további győzelem már hab a tortán” – fogalmazott az apa, aki nyolcadik dan fokozatú mestere a koreai gyökerű küzdősportnak. Lucának, akit tavaly az év legjobb felnőtt női taekwondósának választottak idehaza,  szombaton van jelenése a küzdőtéren, de előfordulhat – s persze, az lenne az igazi -, hogy vasárnap is ott lesz a tatamin. A vb befejező napján rendezik tudniillik a döntőket… További korosztályos hírek TAEKWONDÓBAN a sportági aloldalunkon.