UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-05-15 08:28

Az U17-es válogatott kapusa reméli, igaza lesz Marco Rossinak, de előbb eljutna a világbajnokságra

„Eddig is mindent megtettünk a sikerért, a belgák ellen is ugyanúgy dolgozunk érte” – mondja Hegyi Krisztián, az U17-es labdarúgó-válogatott kapusa. Mint közismert, a csapat az írországi Európa-bajnokság negyeddöntőjében a spanyolok ellen hősiesen küzdött, ám 1–1-es végeredményt követően a tizenegyespárbajban 5–4-re alulmaradt.

Budai Zoltán- utanpotlassport.hu Az U17-es Európa-bajnokság negyeddöntőjében a spanyol válogatottal szemben büntetőpárbajt veszített magyar válogatott kapusa, a mérkőzésen több bravúrt is bemutató Hegyi Krisztián szerint végig jól teljesített Preisinger Sándor csapata. De a hajrában a gólvonalról is érezhető volt a hatalmas spanyol nyomás.

hegyi polyák attila origo
hegyi polyák attila origo
„Az utolsó másodpercig koncentrálni kellett, mindkét oldalról záporoztak a beadások” - emlékezett vissza Krisztián, aki nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a mérkőzés tizenegyesrúgásokkal dőljön el. Magyarország egyet, Spanyolország egyet sem hibázott, és 54 lett az eredmény. „Mindig első megérzésre megyek el valamelyik irányba” – árulta el. „Kétszer vagy háromszor jó felé is mozdultam, de sajnos nem értem el a labdát. A spanyolok nagyon erősen és pontosan lőttek. Nem egészen értek azzal egyet, hogy büntetőt csak rosszul lehet rúgni, mert olykor a jól végrehajtott is hárítható. Egyetlen dolog bosszant kicsit. A második körben középen maradtam, mert videóztunk, és a spanyol játékos előzőleg oda helyezte a lövését. Most is oda szerette volna rúgni, csak valahogyan eltörte a labdát.”
hegyi mlsz
hegyi mlsz
A vereséggel kedden már nem foglalkozott a csapat, az első mosolyok megjelentek az arcokon, a gárda rövid városnézésen is részt vett. Mindenkinek a csütörtöki, a belgák elleni összecsapás jár a fejében. A következő ellenfelétől a selejtezőben 4–2-es vereséget szenvedett a csapat. „A világbajnoki részvételért jöttünk ide. Azt szeretnénk elérni. A belgák ellen balszerencsés meccset játszottunk a selejtezőben. Akkor is mindent megtettünk a sikerért, most is ugyanúgy fogunk dolgozni érte, nagy változtatásokra nincs szükség. Szeretnénk rendes játékidőben megnyerni a mérkőzést, a tizenegyespárbajjal csak akkor egyezek ki, ha a végén mi örülhetünk. Hálásak vagyunk a szurkolóknak, hogy mellettünk vannak, Írországba is eljut hozzánk a szeretetük. Különösen köszönjük Marco Rossi szövetségi kapitány üzenetét, megtisztelve érezzük magunkat. Reméljük, igaza lesz, és számíthat ránk a későbbiekben – mondta végezetül Hegyi Krisztián. Az U17-es válogatott az ötödik helyért, valamint a vb-részvételért csütörtökön, magyar idő szerint 13.00 órakor lép pályára Belgium ellen. További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.