UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-05-16 15:31

Labdarúgás: Csoboth Kevinék megnyerték az U19-es rangadót, a fiát védő Porto-edző a szurkolókkal balhézott

Az FC Porto U19-es csapata nemrég megnyerte UEFA Ifjúsági Ligát, viszont nagyon úgy néz ki, hogy Portugáliában nem lesz bajnok a korosztályában, ugyanis szerdán hazai pályán kikapott a Csoboth Kevint csereként bevető Benficától, és a lisszaboniak a 2–1-es győzelmüknek köszönhetően átvették a vezetést a tabellán három fordulóval a rájátszás vége előtt. A mérkőzés alatt az FC Porto első csapatának edzője, Sérgio Conceicao összetűzésbe került a hazai szurkolókkal, akik a Benfiicában játszó fiát szidalmazták.

UP-info – utanpotlassport.hu A Benfica U19-es csapata óriási lépést tett a portugál bajnoki cím, ezzel együtt az UEFA Ifjúsági Liga-indulás felé, miután szerdán idegenben legyőzte azt az FC Portót, amely nemrég, története során először megnyerte az ifi bajnokok ligájának számító UEFA-sorozatot, a döntőben a Chelsea-t győzve le.

A Benfica játékosai ünnepelhettek a rangadó végén Fotó: A Bola
A Benfica játékosai ünnepelhettek a rangadó végén Fotó: A Bola
A Benfica remek összjáték végén Rodrigo Conceicao révén már a mérkőzés elején megszerezte a vezetést. A Porto azonban a Benfica-védő Goncalo Loureiro figyelmetlenségét kihasználva még az első félidőben egyenlíteni tudott Fabio Vieira góljával. A 75. percben a Benficában beállt Csoboth Kevin, aki becserélését követően kiharcolt egy tizenegyest. A büntetőt Tiago Dantas gólra is váltotta, és ezzel a Benfica 2–1-re megnyerte a rangadót. Ez pedig sorsdöntő lehet a bajnoki cím szempontjából, a lisszaboniak ugyanis ezzel a győzelemmel egy ponttal megelőzték a Portót a tabellán, és a ha a hátralévő három fordulóban megverik az Alvercát (idegenben), a 3. helyen álló Bragát (idegenben) és a városi rivális Sportingot (otthon), akkor az UEFA Ifjúsági Ligát megnyerő Portót megelőzve bajnokok lesznek.
A Porto-edző Sérgio Conceica (középen, szemüvegben) a Benficában játszó fia védelmére kelt a lelátón Fotó: A Bola
A Porto-edző Sérgio Conceica (középen, szemüvegben) a Benficában játszó fia védelmére kelt a lelátón Fotó: A Bola
A mérkőzés furcsa mellékzöngéje, hogy a portói szurkolók a meccs közben szidalmazták a Benfica első gólját szerző Rodrigo Conceicaót, akinek az édesapja történetesen a Porto első csapatának vezetőedzője, Sérgio Conceicao, aki a helyszínen tekintette meg az U19-es rangadót, és nem hagyta szó nélkül, hogy a fiát ócsárolják. Az A Bola beszámolója szerint az edző számon kérte a fiát sértegető szurkolót, kisebb inzultus alakult ki a nézőtéren, de miután a biztonsági őrök közbeléptek, lenyugodtak a kedélyek. További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.