UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2019-05-18 16:36

Triatlon: Horváth Karol nyerte a lengyelországi junior Európa–kupa-viadalt

Végig az élmezőnyben haladva aratta pályafutása első junior Európa–kupa-győzelmét Horváth Karol. A Budaörsi Triatlon Klub ifjúsági korú versenyzője az EYOF-sikere és az ifjúsági Eb-ezüstérme után a legnagyobb sikerét aratta lengyelországi Olsztynban.

B. V./UP-infoKitűnően kezdte az idei versenyévet a Budaörsi Triatlon Klub 17 éves sportolója, Horváth Karol. Az akadályfutásban EYOF-aranyérmes, triatlonistaként pedig ifi Eb-ezüstérmes versenyző a portugáliai junior Európa–kupa-viadalon a két évvel idősebbek mezőnyében a hatodik helyen zárt. Néhány héttel később a lengyelországi Olsztynban pedig többszörösen túlszárnyalta az áprilisi szereplést.

Horváth Karol végig az élmezőnyben haladva nyerte meg a lengyelországi junior Európa-kupa viadalt Forrás: Energy Photos
Horváth Karol végig az élmezőnyben haladva nyerte meg a lengyelországi junior Európa-kupa viadalt Forrás: Energy Photos
Olyannyira, hogy a hollandiai junior Eb-t megelőző utolsó megméretésen meg sem állt a dobogó legfelső fokáig. Már a verseny elején sejteni lehetett, hogy a legjobbak között zárhat,  az úszást követően ugyanis elsőként szállt ki a vízből. Mivel a kerékpáros szakasz után is az élmezőnyben maradt, tovább nőttek esélyei. A futásban ugyanis megint remekül kamatoztatta atlétamúltját, és cseh riválisát lehajrázva megszerezte pályafutása első junior Ek-aranyérmét. A többi magyar lány nem került be az első tízbe, Kovács Fruzsina Dóra 13., Kovács Anna a 14., Bóna Kinga a 17., Tóth Anna pedig a 21. helyen végzett. A fiúk mezőnyében a szintén budaörsi Kiss Gergely szerepelt a legjobban, ő a nyolcadik lett, míg Molnár Péter tizenhetedikként futott célba. További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.