UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-05-20 19:11

Kézilabda: Győri Kristóf (18) is zöld-fehérben folytatja

Az év ifjúsági korú kézilabdázójának választott 18 éves kapus, Győri Kristóf az elmúlt évadban már bemutatkozhatott az NB I-ben a Mezőkövesd színeiben. A nyártól pedig – két évig kölcsönben – az utánpótlás-válogatott játékosok sorát felvonultató FTC-ben szerepelhet.

UP-info A 188 centiméter magas kapus az elmúlt szezont kölcsönben Mezőkövesden töltötte, immár a Tatabánya játékosa, de a nyártól két évre kölcsönbe a Ferencvároshoz kerül. Többek között testvére, a felnőttválogatottban is megfordult Győri Mátyás tanácsolta neki, hogy a Népligetbe igazoljon.

Győri Kristóf a Népligetben folytatja Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Győri Kristóf a Népligetben folytatja Fotó: Cseh Péter/MKSZ
„Nagyon szimpatikus, ahogy a Ferencvárosban a fiatalokhoz állnak, és a bátyám is azt mondta, hogy a fejlődésem szempontjából ez a lehető legjobb döntés, amit hozhatok” – nyilatkozta a fradi.hu-nak a 18 éves kézilabdázó. Győri Kristóf lett NB I-es keretünk tizedik utánpótlás-válogatott játékosa, ez egészen egyedülálló a magyar kézilabda történetében. Úgy gondolom, hogy kivételes képességű játékossal gazdagodtunk, és nagy boldogsággal tölt el, hogy a legtehetségesebb fiatal magyar kézilabdázók közül egyre többen választanak bennünket” – tette hozzá Király Sándor szakosztályvezető. Az elmúlt évadban a Mezőkövesd mellett a NEKÁ-t is erősítő Győri Kristófon kívül a Ferencváros szintén szerződtette a következő szezonra a korábbi NB I-es gólkirály Nagy Bencét (23), magyar válogatottban is bemutatkozott balszélsőt, Bohács Sándort (23), a juniorválogatott jobbátlövőjét, Schäffer Zsoltot (20) és a szerb juniorválogatott csapatkapitányát, az ugyancsak jobbátlövő Nikola Ivanovicsot (20 éves). További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.