UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2019-05-22 14:18

Alekszandr Abt szerint minden megvan a magyar műkorcsolyázó gyerekekben, hogy felvegyék a versenyt a világ legjobbjaival

Négynapos edzőtábort tartott a műkorcsolya-válogatott, melyen részt vett a sportág egyik orosz klasszisa, Alekszandr Abt is. A neves szakemberre nagyon jó benyomást tettek a magyar fiatalok.

lang
lang
UP-info – utanpotlassport.hu Az új szezonra felkészülés részeként négy napon át a műkorcsolya-válogatott valamennyi tagja – köztük az utánpótláskorúak is  – együtt edzőtáborozott a Vasas Jégcentrumban. Az összetartás során a jeges edzéseket évről évre egy neves külföldi szakember vezeti. Idén a műkorcsolya-ágazat szövetségi kapitánya, Ipakjan Jeranjak mellett a jelenleg Észtországban edzősködő orosz klasszis, Alekszandr Abt irányította a versenyzők felkészülését. A versenyzőként Európa-bajnoki ezüst- és bronzéremig jutó Abt pályafutása éppen Budapesten indult, amikor 1991-ben a dobogó második fokára állhatott fel a junior-világbajnokságon. „Ősszel többüket is láttam egy rigai versenyen, és most, hogy együtt dolgozhattunk, újra megállapítottam, hogy a magyar gyerekek nagyon tehetségesek, minden megvan bennük, ami ahhoz kell, hogy fel tudják venni a versenyt a világ legjobbjaival. Ehhez persze fizikailag és mentálisan is folyamatosan topon kell lenniük, amiben az ilyen intenzív edzőtáborok is sokat segíthetnek” – mondta Abt a szövetség honlapján. Dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója úgy véli, ahhoz, hogy a versenyzők a tábor során tanultakat át tudják ültetni a gyakorlatba, megfelelő óraszámot kell a jégen tölteniük, ebben a tekintetben pedig Magyarország még el van maradva a korcsolyanagyhatalmaktól. „A szövetség mindent megtesz azért, hogy ne csak növelni, optimalizálni is tudjuk a jégidőt az egyes korosztályok számára. Célunk, hogy a gyerekek ne hiányozzanak ennyit az iskolából, hogy ott is jól teljesítsenek, ehhez pedig stabil időbeosztás, fix sávok szükségesek. Ezzel szeretnénk segítséget nyújtani a szülőknek is, akik időt, energiát és pénzt nem kímélve napról napra elhozzák gyermeküket az edzésekre. Ezúton is szeretném megköszönni az áldozataikat, nélkülük nem tudnánk fejlődni” – nyilatkozta. A sportigazgató amellett, hogy a jégen felügyelte a versenyzők munkáját, a szövetségi kapitánnyal együtt sportágspecifikus szárazedzéseket vezetett, ahol az ugrások megfelelő kivitelezését oktatta. Mint mondta, sok hibát látott, amelyet ki kell javítani, de nagyon jól dolgoztak a gyerekek ezeken az órákon, akárcsak Juhász Bianka erőnléti edző és Kovács Nikoletta balett- és tánctanár óráin. „Az előadásokon nagyon aktívak, fogékonyak voltak, a szakemberek csodálkoztak, mennyire képben vannak az egyes témákat illetően, és milyen remek kérdéseket tettek fel – értékelt a vezető a moksz.hu-n. További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.