UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-05-23 22:15

Asztalitenisz: András Csaba ezüstérmes a lengyelországi nemzetközi ifjúsági bajnokságon

Remekelt a szezon eddigi legnívósabb megméretésén, a lengyelországi nemzetközi ifjúsági bajnokságon a 16 esztendős András Csaba. A BVSC-Zugló ifjú versenyzője egyéniben ezüstérmet szerzett, míg a párosok versenyében Both Olivér oldalán a legjobb négyig menetelt.

UP-info - utanpotlassport.huSűrű, de annál eredményesebb versenynap áll András Csaba mögött. A BVSC-Zugló 16 éves versenyzője a Balti-tenger partján fekvő Wladyslawowo városában rendezett nemzetközi utánpótlás-bajnokságon ragadott ütőt még szerdán, s ahogy reméltük, kiharcolta a csütörtöki folytatás jogát.

András Csaba egyéni ezüstéremmel zárta a lengyel nemzetközi bajnokságot Forrás: nemzetisport.hu
András Csaba egyéni ezüstéremmel zárta a lengyel nemzetközi bajnokságot Forrás: nemzetisport.hu
Az ifjúsági korú játékos délelőtt könnyedén vette az orosz Ahmetszafin (4:1) és az ukrán Limonov (4:1) jelentette akadályt, de a nyolc között a francia Bardet sem jelentett különösebb gondot neki (4:2). A döntőért ellenben óriásit kellett küzdenie a 25-szörös korosztályos magyar bajnok asztaliteniszezőnek: a hazai közönség előtt szereplő lengyel Kulczycki ellen csak a hetedik szett hozott döntést (4:3). Azt viszont 11:6-ra nyerte a zuglóiak kiválósága, így következhetett a döntő és Vincent Picard. Noha András két játszmát még itt is simán nyert, francia riválisa magabiztos diadalt aratott (2:4), így a BVSC fiatalja ezüstéremmel zárta az igen hosszúra nyúlt napot. Saját teljesítményével párosban sem lehetett elégedetlen, ugyanis Both Olivérrel az oldalán sorra vette a lépcsőfokokat, egészen az elődöntőig. A négy között azonban a Kubik, Kulczycki lengyel duó megálljt parancsolt a magyar kettősnek (0:3). További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.