UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2019-05-23 10:51

Már most remek időket úszik Berecz Blanka, aki elsősorban a nyár végi budapesti junior-világbajnokságra készül

A belga nyílt bajnokságon megközelíteni sem tudták az ifjúsági olimpiai bajnok Berecz Blankát, aki a jövő héten hazai környezetben is favorit a kedvenc számában 200 méter pillangón, a nyár végén pedig a Duna Arénában élete legjobbját szeretné úszni a junior-világbajnokságon.

G. G. – utanpotlassport.hu  A Kőbánya SC-nél hagyomány, hogy egy-egy hosszabb edzőtábort követően nemzetközi viadalon mérik fel a versenyzők, hogyan sikerült, és hol tartanak a felkészülésben, a Turi György vezette alakulat idén a belga nyílt országos bajnokságot célozta meg: „Színvonalas verseny volt, kemény ellenfelekkel, s annak ellenére, hogy egyáltalán nem készültünk rá, 2:11 perces idővel nyertem, ami ebben az időszakban kifejezetten jónak mondható. Annak kifejezetten örülök, hogy ezt az időt már abszolút stabilan tudom hozni" – mondta Berecz Blanka. 

Berecz Blanka aranyérmet szerzett 200 méter pillangón Fotó: Pass Ferenc
Berecz Blanka aranyérmet szerzett 200 méter pillangón Fotó: Pass Ferenc
A 16 esztendős versenyző kiemelte, a július 3. és 7. között Kazanyban sorra kerülő Európa-bajnokság, illetve az augusztus végén a Duna Arénában esedékes junior-világbajnokság az év két főversenye, ezért a jövő szerdán Kaposváron kezdődő országos bajnokságra edzésként tekint: „Nagyon szívesen kipróbálnám magam ezúttal hosszabb távokon is, kétszáz pillangón ugyanis nekem van a legjobb időm, így az Eb- és a vb-szereplésem is biztos. Éppen ezért simán kockáztathatok, semmit nem veszíthetek a dolgon” - fogalmazott Berecz Blanka, akinek a korosztályos aranygyűjteményéből már csak a világbajnoki cím hiányzik, hiszen 2017-ben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, 2018-ban pedig az ifjúsági olimpián és az Európa-bajnokságon is diadalmaskodott. A fiatal úszó jelenleg egy háromhetes edzőtábor közepén tart Hódmezővásárhelyen, ezt szakítja meg az országos bajnokságon, majd a Mare Nostrum versenysorozat franciaországi állomásán, illetve a híres olasz Sette Coli viadalon vesz részt a két nagy nyári esemény előtt. Berecz Blanka kiemelte, leginkább azt várja, hogy a Duna Arénában medencébe ugorjon: „Ez lesz az első olyan verseny az életemben, amelyiken az egész családom a helyszínen  szurkolhat. Valaki persze mindig ott volt velem, de most édesanyámtól a keresztszüleimen át a nagymamáig, mindenki kijön majd drukkolni, de még az iskolai tanáraim és az diáktársaim is mondták, hogy megnéznek. Ez hatalmas pluszt ad majd.” Az ifjú versenyző hangsúlyozta, a legnagyobb álma továbbra is az, hogy 2:08-as időt ússzon: „Minden versenyen, amelyen elindulok, ez a célom. Valahányszor felállok a rajtkőre, ebben reménykedem. Nagyon bízom benne, hogy a Duna Arénában hazai közönség előtt sikerül majd, de persze azt sem bánnám, ha még ennél is jobb időt tudnék úszni.” További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.