UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2019-05-23 11:24

Szolnokon szállnak vízre az Eb- és vb-kvalifikációért az ifjúsági korú kajak-kenusok

Péntektől vasárnapig először szállnak harcba a kvalifikációért a nyári korosztályos világversenyekre az ifjúsági korú kajak-kenusok. A nyitónapon a fiú kajak egyesek 1000 méteres számával indul a program a szolnoki seregszemlén.

UP-info Május végén járunk, és bár a az igazán jó idő még nem, de a kajak-kenu szezon elkezdődik a hétvégén. Mégpedig a két héttel ezelőtti, úgynevezett rangsorolóviadalt követően, az ifjúságiak szolnoki válogatóversenyével.

Az ifjúsági olimpiai bajnok Kiss Ádám is vízre száll a szolnoki válogatóversenyen Fotó: Szalmás Péter/MOB
Az ifjúsági olimpiai bajnok Kiss Ádám is vízre száll a szolnoki válogatóversenyen Fotó: Szalmás Péter/MOB
A pénteki nyitónapon (a felnőttversenyekkel már csütörtökön elrajtolt a verseny) a fiú kajak egyesek 1000 méteres számával indul a válogatás, majd sorban a fiú kenusok és a lány kajakosok szállnak vízre. Érdekesség, hogy a váci kajakos, Kiss Ádám személyében már az első számban szerepel ifjúsági olimpiai bajnok versenyző. Szombaton aztán sorra kerülnek a kenus lányok is, míg a fiúk kettesben bizonyíthatnak, míg vasárnap a leány kajak kettesek 500 méteres futamaival zárul a program. A most hétvégi és a június 18-20-i két válogató azért különösen nagy jelentőségű, mert e két megméretésen lehet kiharcolni a részvételt a nyári ifjúsági világversenyeken: a racicei Eb-n és a pitesti világbajnokságon. A háromnapos verseny eredményeit ITT követhetik. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.