UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-05-26 20:21

Kézilabda: nagyon mélyről jött vissza, és fordított az FTC a leány ifjúsági bajnokság döntőjében

A Ferencváros hatgólos hátrányból állt fel a leány ifjúsági kézilabda-bajnokság fináléjában a NEKA ellen. A serdülődöntő viszont fordított előjellel alakult, a balatonbogláriak 20–14-re verték a zöld-fehéreket.

B. V. – utanpotlassport.huA szombati elődöntő után kiderült: a NEKA és az FTC között dőlnek el a bajnoki címek a leány korosztályos kézilabda-bajnokságban. A rácalmási négyes döntőben a balatonbogláriak kétszer a Debrecent, míg a fővárosiak a Szombathelyt és a Győrt múlta felül a fináléba kerülésért.

Elképesztő feltámadással lett bajnok az FTC ifjúsági együttese Forrás: fradi.hu
Elképesztő feltámadással lett bajnok az FTC ifjúsági együttese Forrás: fradi.hu
A serdülők mezőnyében a helyosztók sima mérkőzéseket hoztak, s a bronzmeccsen és az aranycsatán is a Nyugati csoport együttese örülhetett. A döntőben a címvédő Nemzeti Kézilabda Akadémia magabiztosan, 20–14-re győzte le a zöld-fehérek a szezonban addig veretlen alakulatát. Az ifjúságiak között már lényegesen nagyobb izgalmak következtek: a címvédő Győri Audi ETO a harmadik helyért vívott találkozón is elvérzett. A DVSC a tegnapi tizenkettő után ezúttal tizennégy gólig jutó Borgyos Panna vezérletével 26–24-re nyert. A döntőben a Ferencvárosnak összejött, ami egy évvel ezelőtt nem sikerült, pedig a hajráig nem úgy tűnt, hogy a budapestieké lesz az aranyérem. A 49. percben még 29–23-ra a NEKA vezetett. Az utána beköszöntő tízperces gólcsend viszont túl sok volt, és Tóth Nikolett időn túli hétméteresével 31–30-ra nyert Simics Judit együttese.

LEÁNY IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ NÉGYES DÖNTŐ, RÁCALMÁS Ifjúságiak Bronzmérkőzés: DVSC–Győri Audi ETO KC 26–24 Döntő: FTC–NEKA 31–30 A végeredmény: 1. FTC, 2. NEKA, 3. DVSC, 4. Győri Audi ETO KC Serdülők Bronzmérkőzés: Szombathelyi KKA–DVSC 28–22 Döntő: NEKA–FTC 20–14 A végeredmény: 1. NEKA, 2. FTC, 3. Szombathelyi KKA, 4. DVSC

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.