UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2019-05-28 19:06

Ökölvívás: a 15. születésnapját ünneplő Kovács Laura Fannié az első magyar érem a junior Eb-n

A romániai Galacban zajló junior ökölvívó Európa-bajnokság ötödik versenynapján a 15. születésnapját éppen most ünneplő, 46 kg-os Kovács Laura Fanni révén megszületett az első magyar érem.

UP – info A 46 kg-osok között versenyző Kovács Laura Fanni szenzációs győzelemmel kezdte a keddi programot, az ír Breda Quilligan ellen remekül használta ki magassági fölényét. Okos bokszot bemutatva, 5:0-s pontozással megszerezte a magyar csapat első érmét a junior Európa-bajnokságon – számolt be a mérkőzésről hivatalos Facebook-oldalán a magyar szövetség, egyúttal fel is köszöntötték a győztes magyar versenyzőt 15. születésnapja alkalmából.

Kovács Fanni Laura (jobbra) már biztosan érmes a junior Eb-n Fotó: facebook.com/okolvivoszovetseg/
Kovács Fanni Laura (jobbra) már biztosan érmes a junior Eb-n Fotó: facebook.com/okolvivoszovetseg/
A 46 kg-osok versenyében tízen indultak. Kovács egy román versenyző 5:0-s legyőzésével jutott be a negyeddöntőbe, és az ír Quilligan elleni győzelem azt is jelenti, hogy a szerdai szünnap után csütörtökön a legjobb négy között folytathatja a küzdelmet. Így már legrosszabb esetben is bronzérmes lesz. Samu Ferenc Péternek is sikerült a továbbjutás. Samu 4:1-re győzte le a moldovai Stefan Vozneacovschit és a folytatásban már ő is a döntőért bokszolhat. Csakúgy, mint a női 60 kg-ban a 16 éves Dobos Rebeka, aki az ukrán Anna Szezkót 3:2-es pontozással verte meg. Tehát Kovács után Dobos és Samu is már biztosan érmes. A másik két, kedden ringbe lépő magyar vereséget szenvedett, így kiesett.  A 75 kg-ban Zarándó Péter kikapott az ukrán Jegor Fedoszenkótól, így nem jutott be a legjobb négy közé.  A 75 kilogrammosok között Varga Boglárka 5:0-val maradt alul az orosz Valerija Voroncovával szemben. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.