UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2019-05-28 16:32

Szerdán kezdődik az U23-as vívó Európa-bajnokság

Szerdától vasárnapig tart a vívók plovdivi U23-as Európa-bajnoksága, amelyen a magyar válogatott nem az elsőszámú keretével vesz részt, ugyanakkor – valószínűleg – a mezőny sem lesz túl acélos.

Krasznai Bence − utanpotlassport.huSzerdán kezdődik az U23-as vívók plovdivi Európa-bajnoksága, amelyen a magyar válogatott meglehetősen fiatal kerettel vesz részt.

Szűcs Luca (balra) is ott lesz Plovdivban Forrás: Bizzi Team
Szűcs Luca (balra) is ott lesz Plovdivban Forrás: Bizzi Team
„Ezt a versenyt ez idáig általában április közepén rendezték. Idén a lehető legrosszabb időpontot választotta a nemzetközi szövetség, hiszen ütközik az érettségivel, az egyetemi vizsgákkal, valamint a felnőtt kontinensviadalhoz is meglehetősen közel van. Ez utóbbi miatt nem tudunk indítani senkit, akit érint a felkészülés. Mindezek okán a magyar válogatottat leginkább kadét- és juniorkorú versenyzők alkotják. Ezek a problémák ugyanakkor nem csak minket érintenek, hanem a többi résztvevő országot is, éppen ezért arra lehet következtetni, hogy a mezőny nem lesz túl acélos” − mondta oldalunknak a vívók szövetségi kapitánya, Udvarhelyi Gábor. A szakember mindettől függetlenül kiemelte, a magyar csapat teljes létszámmal vesz részt a kontinensviadalon, és nagyon komolyan veszik a bolgár megméretést. „Női kardban érdemes lesz odafigyelni a kadét-világbajnok Szűcs Lucára és a nanjingi ifjúsági olimpián bronzérmes, felnőttválogatott Záhonyi Petrára. A tőrözők között a junior Eb-harmadik Pöltz Annának, míg a párbajtőrözők mezőnyében a junior-vb-harmadik Borsody Emmának és a korosztályos világkupa-győztes Gnám Tamarának van jó esélye. A férfi kardozók között Kossuth Bálinttól és Péch Miklóstól várunk stabil teljesítményt” − így a kapitány.

U23-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, PLOVDIV Program Szerda Férfi kard: Kovács István, Kossuth Bálint, Péch Miklós, György Lehel Női párbajtőr: Kardos Edina, Gnám Tamara, Dékány Kinga, Borsody Emma Csütörtök Férfi párbajtőr: Bányai Botond, Bakos Bálint, Keszthelyi Zsombor, Fenyvesi Csaba Női tőr: Mesteri Viktória, Pásztor Flóra, Pöltz Anna, Kókai Csilla Péntek Férfi tőr: Kiss Dániel, Balogh Boldizsár, Szemes Gergő, Bellovicz Gábor Női kard: Kelecsényi Mirabella, Záhonyi Petra, Kern Bianka, Szűcs Luca Szombat Férfi kardcsapat: Kovács István, Kossuth Bálint, Péch Miklós, György Lehel Női tőrcsapat: Mesteri Viktória, Pásztor Flóra, Pöltz Anna, Kókai Csilla Női párbajtőrcsapat: Kardos Edina, Gnám Tamara, Dékány Kinga, Borsody Emma Vasárnap Férfi párbajtőr: Bányai Botond, Bakos Bálint, Keszthelyi Zsombor, Fenyvesi Csaba Férfi tőrcsapat: Kiss Dániel, Balogh Boldizsár, Szemes Gergő, Bellovicz Gábor Női kardcsapat: Kelecsényi Mirabella, Záhonyi Petra, Kern Bianka, Szűcs Luca

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.