UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-05-31 21:16

Világsztárral, elszántan készül a magyar műúszó-válogatott az első U15-ös világbajnokságra

Az idősebb korosztályok egyre népszerűbb és sokrétűbb nemzetközi versenyein felbuzdulva a nemzetközi úszószövetség idén először, megrendezi a műúszás utánpótlás korosztálya, azaz az U15-ösök első világbajnokságát, melyre a magyar lányok is nagy elánnal készülnek.

UP-info – utanpotlassport.hu Először rendez korosztályos műúszó-világbajnokságot a FINA, amely eseményre 2019. augusztus 28. és szeptemberig 1. között kerül sor a szlovákiai Somorján, az X-bionic Sphere elnevezésű olimpiai edzőközpontban.

mszusz.hu
mszusz.hu
Az előzetes jelentkezések alapján igazi csemegére számíthatnak a sportág iránt érdeklődők, hiszen a műúszás vezető országai már biztosan képviseltetik magukat a versenyen. A mezőnyben ott van Fehéroroszország, Ausztrália, Franciaország, Oroszország, Kína, Kanada, Chile, Grúzia, Nagy-Britannia, Ausztria, Dél-Afrika, Costa Rica, Svájc, Kazahsztán, Hollandia, Lengyelország, Görögország, Németország, Spanyolország, Törökország, Japán, Szingapúr, Ukrajna, Csehország és Magyarország korosztályos válogatottja. A magyar csapat felkészülése novemberben Jelizaveta Sztyepanova, az orosz olimpiai csapat korábbi tagjának vezetésével kezdődött meg. Az edzőnő ötszörös világbajnok, hatszoros Európa-bajnok, többszörös orosz bajnok, kétszer nyert Európa- és egyszer világkupát. Az első hivatalos világbajnokságra a tréner jelenleg 16 fős keretet készít fel. A csapat tagja Barta Niké, Bánkuti Alexandra, Börcsök Kármen, Buella Kinga, Csarnai Mirtill, Gazsó Anna, Glofák Panna, Gubala Lili, Hatala Hanna, Illés Enikő, Illés Lilla, Kisteleki Borbála, Kozári Enikő, Kozma Emilia, Regényi Adelin és Szalkay Zsófia is. A felkészülés legutóbbi állomása az elmúlt hétvégén, a május 24-26. között Bécsben megrendezett osztrák nyílt bajnokság volt, ahol a 12 országból érkezett, igen erős mezőnyben a magyar csapat remekül szerepelt, és 3 arany-, valamint 2 bronzéremmel tértek haza a lányok. A 13-15 év közötti versenyzők a Jelizaveta Sztyepanova kreálta  egyedi, sok- és gyors alakzatváltással operáló kűrökkel nagyon erős nemzetközi bemutatkozásra készülnek a szezon csúcsát jelentő világbajnokságon. A lányok lelkes és intenzív edzésekkel, heti 6 alkalommal, napi 4-5 órában készülnek a nyári megméretésekre. Minden vágyuk, hogy a remélhetőleg népes magyar szurkolótábor előtt tovább népszerűsítsék a műúszást, és hőn áhított céljuk, hogy a kiemelkedő magyar csapatsportok közé repítsék – tájékoztat a szövetség honlapja. További korosztályos hírek MŰÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.