UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2019-06-01 16:43

Ökölvívás: elszállt mindhárom döntős esélyünk a galaci junior Eb-n

Mind a három honfitársunk kikapott a legjobb négy között a 15-16 éves ökölvívók romániai Európa-bajnokságán, így Kovács Laura Fanni, Dobos Rebeka és Samu Ferenc is bronzéremmel térhet haza Galacból.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu Három érmünk már a negyeddöntős csatározások zárultával biztossá vált a 2003-2004-es ökölvívó-korosztály Eb-jén, a kérdés az maradt, hogy a „tuti” bronz helyett kerülhet-e ezüst, netán arany magyar nyakba a szombat esti döntők végeztével. A választ péntek este megkaptuk: marad az „alapszín”, vagyis a bronz, mivel a két lány - Kovács Laura Fanni és Dobos Rebeka – után egyetlen fiú továbbjutónk, Samu Ferenc is veszített a fináléba jutásért rendezett összecsapásán.

Samu Ferenc 2018 után 2019-ben is bronzérmes lett a juniorkorú ökölvívók Európa-bajnokságán Forrás: boxing.hu
Samu Ferenc 2018 után 2019-ben is bronzérmes lett a juniorkorú ökölvívók Európa-bajnokságán Forrás: boxing.hu
Pedig éreztünk esélyt, s nemcsak „hivatalból” reménykedtünk benne, hogy az amúgy mamutmezőnyt, 35 országból kereken négyszáz ifjú bokszolót felsorakoztató kontinensviadalon legalább egy döntősünk lesz, ám ebbéli várakozásunkban végül csalatkoznunk kellett. Kovács Laura Fanni egy kiváló angol leányzóval, Shelby-Marie Leevel került szembe a 46 kilogrammos kategória elődöntőjében, és bár igyekezett, összességében megérdemelten emelték a magasba az angol kezét a mérkőzés végén, mivel 5-0-s pontozással látták jobbnak az ítészek. A 60 kilogrammos Dobos Rebekára a négy között még nagyobb falat várt a serdülő Európa-bajnok Nagyezsda Golubjova személyében. Csoda nem történt, a papírforma nem borult, nyert az esélyesebb orosz, noha némi túlbuzgóság is kellett ahhoz, hogy a harmadik menet hajrájában a vezetőbíró leléptesse a magyar bokszolót. Favoritunk, a 60 kilós Samu Ferenc egy fehérorosz legénnyel akadt össze a négy között, s a pontozók 4-1-re Matvej Davidovnak adták a meccset, holott akár fordított ítélet is születhetett volna. Így a magyar tehetség – akárcsak tavaly, az idén is – bronzéremmel zárta a junior korosztály Európa-bajnoki megméretését. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.