UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-06-09 20:01

Kosárlabda: a szolnoki Pallai Tamás brillírozott élete első élvonalbeli meccsén

Nem jutott idén a férfi kosarasok élvonalbeli aranycsatájába a címvédő Szolnoki Olaj KK. A példátlan sérüléshullám miatt mindössze négy felnőtt játékossal erre aligha volt esélye az idény végére összeálló, remek formában lévő Falco KC otthonában. Mégis egy szolnoki játékosról szólt leginkább a mérkőzés; a mindössze 18 esztendős Pallai Tamásról, a Szolnoki Kosárlabda Akadémia egyik legkiemelkedőbb játékosáról, aki ugyan kényszerből került a felnőttkeretbe, de ha már ott volt, akkor csapata egyik legjobbjaként igen tisztes teljesítménnyel mutatkozott be az élvonalban: 18 pontot és 6 lepattanót szerzett − írja az iszolnok.hu.

Az iszolnok.hu Tasnádi Zoltánnal, a szolnoki akadémia szakosztályvezetőjével arról beszélgetett, mennyire volt váratlan a 18 éves Pallai Tamás péntek esti játéka a Falco KC Szombathely ellen az NB I/A elődöntőjében.

Pallai Tamás Fotó: iszolnok.hu
Pallai Tamás Fotó: iszolnok.hu
– Legyünk azért reálisak, szerencsés helyzet adódott elő azzal, hogy pályára került, hiszen sérüléshullám és egy kiállítás is kellett hozzá, na meg az, hogy az NB I/B-s döntő miatt a Szolnoki Olaj KK U20-asai ne tudjanak ott lenni az elődöntőben. Tamást nem ismerik még a felnőttek, de azért tizennyolc pontot aligha kell megmagyarázni, ez nagyszerű teljesítmény. – Hogyan került Pallai az Olaj felnőttkeretéhez? – Tamás alapvetően Honti Viktor juniorcsapatának tagja, kulcsembere volt az idén U18-as döntőbe jutott alakulatnak. Neki különösen jó esztendeje volt az idei, Honti keze alatt minden területen fejlődött. Immár kulcsembere az U18-as válogatottnak is, és a juniorbajnokság után az utóbbi hetekben a felnőttekkel edzett. Dragan Alekszics, az A-csoportos gárda vezetőedzője is tehetségesnek tartja, így számomra nem is volt meglepő, hogy a jelenlegi helyzetben pályára lépett.  – Az akadémia büszke lehetett ma este, hiszen négy játékosuk is pályára lépett Szombathelyen. – Valóban azok vagyunk, és ezt alighanem valamennyi kollégám nevében mondhatom. Várbíró Gergő is több mint húsz percet kapott, s egyáltalán nem vallott szégyent. Orbán Bendegúz, valamint Gilszki Erik is belekóstolhatott a felnőttbajnoki elődöntő légkörébe. Ezúton is gratulálok nekik, bebizonyították, hogy érdemesek a türelemre és a lehetőségre. – Térjünk vissza Pallaira, minek volt köszönhető a brillírozása? – Tamás a szolnoki kosárlabdázás nagy ígérete, aki nem csupán tehetséges, de fizikai adottságai kiválóak, és emellett olyan mentális tulajdonságai vannak, amelyek sok jóval kecsegtetnek a jövőjét illetően: szorgalmas, a szó pozitív értelmében vezértípus, tud irányítani, jó a kinti dobása, betörése, kiválóan védekezik, és rendkívül alázatos, csapatember. Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.