UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2019-06-09 10:41

Triatlon: Karai Levente egy héttel a váltóbronz után egyéniben a dobogó legfelső fokára ért

Rajt-cél győzelmet aratott Karai Levente a junior Európa-kupa sorozat ukrajnai állomásán. A bajaiak versenyzője az úszó és futó résztávban is a leggyorsabb volt, így nagy fölénnyel nyert Dnyipróban.

Mozgalmas napokat tudhat maga mögött a Mogyi SE Baja 18 éves triatlonistája, Karai Levente. A múlt hét végén a weerti junior Európa-bajnokságon a mixváltó befutójában bravúros vetődése bronzérmet ért a magyar egységnek. Szombaton pedig a junior Európa-kupa dnyiprói állomásán remekelt.

Karai Levente nyerte a junior Európa-kupa sorozat ukrajnai állomását Fotó: Pass Ferenc
Karai Levente nyerte a junior Európa-kupa sorozat ukrajnai állomását Fotó: Pass Ferenc
Az európai körverseny Ukrajnában rendezett viadalán rajt-cél győzelmet aratott. Úszásban és a végén, futásban is a mezőny legjobbja volt, miközben a kerékpáros szakaszon is felfért a képzeletbeli dobogóra, vagyis ilyen résztávokkal kétség sem férhetett az aranyérméhez. Az egy héttel az év legfontosabb eseménye után tartott megméretésen egyébként a korábbi hasonló versenyekhez képest foghíjas volt a mezőny. Nyugat-európai sportoló például egyáltalán nem is utazott el Ukrajnába, míg Karai egyedüliként – nem is akármilyen teljesítménnyel – képviselte a magyar színeket. További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.