UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2019-06-10 19:43

Kerékpár: az összetett győzelmet célozza meg Valter Attila (20) a Tour de Hongrie-n

Az összetett elsőséget célozza meg Valter Attila a kedden rajtoló Tour de Hongrie körversenyen, amelyen csapatkapitányként áll rajthoz. A hegyimenőnek számító magyar kerekes egy nappal a rajt előtt beszélt honlapunknak várakozásairól.

„Nagyon jól érzem magam, hiszen végre egy egész hetet itthon tudtam lenni Csömörön. Bár rengeteget edzettem, viszont a családommal és a párommal is el tudtam tölteni egy kis időt, ez pedig számomra igazi kikapcsolódást jelent. Nagyon régen készültem ilyen kipihenten egy versenyre, fejben, erőben és motivációban is erősnek érzem magam” – nyilatkozta honlapunknak a 21. születésnapját szerdán ünneplő Valter Attila, aki csapata kapitányaként indul majd a viadalon.

A végső győzelemre tör hazai környezetben Fotó: bikemag.hu
A végső győzelemre tör hazai környezetben Fotó: bikemag.hu
„Ez speciális, de nagyon jó helyzet, hiszen itt a srácok értem mennek, segítenek, ha szükség van rá, nagyon nem mindegy ez ilyen nagy versenyen” – tette hozzá, s megjegyezte, óriási ugrás tapasztalható a Tour de Hongrie színvonalában, mind szervezésben, mind az ellenfelek tekintetében, így kiváló versenyre számít. Mint elmondta, nem zavarja, hogy hirtelen beköszöntött a nagy nyári meleg: „Bíztam benne, hogy jó idő lesz, hiszen nekem ezzel még nem volt problémám. Jól megizzadunk az elején, és onnan kezdve a meleg szél is hűsítő tud lenni, persze nagyon oda kell figyelnünk magukra így is.” Valter Attila a versennyel kapcsolatban megjegyezte, nagyon résen kell lennie minden szakaszon: „Figyelnem kell minden egyes szökésre, hiszen ha valaki nagyon elmegy egy etapon, akkor azt már összetettben nehéz behozni. A legfontosabb, hogy minden nap az élbolyban kell célba érkeznem. Nekem a prológon például nem szabad sokat kapnom, én majd a hegyeken akarok valami használhatót összehozni, viszont ehhez már a nyitánykor is jól kell mennem” – mondta Valter Attila, aki előzetesen az összetett elsőséget célozta meg. További híreink KERÉKPÁRSPORTOKBAN sportági aloldalunkon