UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-06-10 12:10

Kézilabda: Szita Zoltán a lengyel ezüstérmes Wisla Plockhoz szerződött

A Balatonfüred 21 éves balátlövője, Szita Zoltán két évig a lengyel bajnoki ezüstérmes, várhatóan ismét Bajnokok Ligája-induló Wisla Plockban folytatja pályafutását – olvasható a Nemzeti Sport honlapján.

Hónapok óta folyó tárgyalások végére került pont, miután a pünkösdi ünnepek alatt Szita Zoltán, a Balatonfüred ifjú titánja kétéves megállapodást kötött a lengyel Wisla Plockkal. Az eredetileg veszprémi játékos a füredieknél kölcsönben szerepelt, és az első plocki idényét is kölcsönben tölti, majd 2020 nyarától lesz Xavier Sabaté edző gárdájának szerződött átlövője.

Szita Zoltán a felnőttválogatottban is egyre nagyobb szerephez jut Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
Szita Zoltán a felnőttválogatottban is egyre nagyobb szerephez jut Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
„Kerestek más országokból is, ám a plockival legfeljebb a szlovén Celje ajánlata vetélkedhetett – mondta a Nemzeti Sportnak az eddig hét  válogatott mérkőzésen pályára lépő kézilabdázó. – Végül arra jutottunk a menedzseremmel, Szörnyi Attilával, hogy Európa egyik legerősebb klubjában próbálom ki magam, ráadásul néhány ismerős társaságában. Továbbra is a Plock edzője marad a volt veszprémi tréner, Xavier Sabaté, valamint a szintén korábbi beállós, Renato Sulic. Mindkettőjükkel dolgoztam együtt Veszprémben, és azóta is jó a kapcsolatunk. Ráadásul Sabaté már egy évvel ezelőtt keresett és hívott, havonta legalább egyszer telefonált. Aztán a múlt ősszel és a télen egyre gyakrabban keresett, de ekkor már a Celje is érdeklődött irántam, meg egyéb külföldi csapatok is.” Szita hozzáfűzte, nagyon sokat köszönhet a Veszprémnek és a Balatonfürednek, ugyanakkor szívesen próbálja ki magát másik országban, másik élcsapatban. A legjobb ajánlattal előálló Plock azért szimpatikus, és azért remél sokat az ott ráváró két évtől, mert már ismeri a munkamániás katalán Xavier Sabaté módszereit és következetességét, tudja, milyen sokat követel. A játékos a múlt hét közepétől a válogatott keretében készül az Európa-bajnoki selejtezőre. Csoknyai István (a Füred trénere) és Vladan Matics, vagyis a két szövetségi kapitány a szlovákok elleni szerdai, valamint az olaszokkal vívandó vasárnapi találkozóra készíti fel a csoportjában a továbbjutás küszöbén álló együttest, amely az egynapos pihenő után Érden folytatja a gyakorlást. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.