UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2019-06-16 21:19

Országúti kerékpár: Valter Attila (21) bronzérmes lett a Tour de Hongrie-n

A Kecskemét és Székesfehérvár közötti 168 kilométeres etappal ért véget az idei Tour de Hongrie, országúti kerékpárverseny. Az összetett versenyben nem került veszélybe Krists Neilands sárga trikója, így a 24 esztendős lett bajnok nyerte meg az idei Magyar Körversenyt, de két magyar is dobogóra állhatott, Dina Márton második, és a 21 esztendős Valter Attila harmadik lett.

A 21 éves Valter Attila (jobbról az első) harmadik lett a Tour de Hongrie-n
A 21 éves Valter Attila (jobbról az első) harmadik lett a Tour de Hongrie-n
A kecskeméti rajt előtt valószínűsíthető volt, hogy a lett Krists Neilands nyeri az összetett versenyt a Tour de Hongrie-n, több mint egy perces előnye ugyanis elegendőnek ígérkezett a zárószakaszra. Ugyancsak eldőlni látszott a legjobb magyart illető fehér mez sorsa is, hiszen ennek megszerzésére már csak Dina Mártonnak és a 21 esztendős Valter Attilának maradt reális esélye, de a két fiatalember gyerekkora óta barátságot ápol, tavaly még egy klubban tekertek, várható volt, hogy nem fogják egymást túl keményen támadni. Valter a szerdai Velence– Esztergom szakaszon a hatodik helyen ért célba, majd a Balassagyarmat– Miskolc közötti távot tizedikként teljesítette. A pénteki első félszakaszon csak 93., a másodikon 98. lett. Szombaton ismét visszatért az élmezőnybe, Karcag és Kékestető között harmadikként gurult át a célvonalon. A Kecskeméttől Székesfehérvárig tartó zárószakaszt végül a 35. befutóként teljesítette, így összesítésben Neilands és Dina mögött a harmadik helyen zárta a Tour de Hongrie-t. „Nagyon hosszú volt ez a néhány kör a végén, a körpályán befejeződő versenyek mindig hektikusak – fejtette ki az MTI-nek Valter Attila. – Egész nap boldogan tekertem, szuper érzés így befejezni ezt a Tourt. Bár nem nyertem, kifejezetten örülök, hogy Marci végzett előttem, Neilands pedig egyértelműen a legjobb volt. Ettől a két embertől nem szégyen kikapni!”

TOUR DE HONGRIE Az összetett eredménye 1. Krists Neilands (lett, Izrael Cycling Academy) 21:12:00 2. Dina Márton (magyar, Kometa Cycling Team) 1.22 perc hátrány 3. Valter Attila (magyar, CCC Development Team) 1.26 perc hátrány

 További híreink KERÉKPÁRSPORTOKBAN sportági aloldalunkon