UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-06-17 11:50

A visszavágón már győzött az U20-as férfi kosárválogatott a szlovákokkal szemben

Visszavágott a magyar U20-as kosárlabda-válogatott Szlovákiának a pénteken, ugyancsak felkészülési mérkőzésen elszenvedett vereségért. Pór Péter együttese 71−63-ra nyert.

Mint arról korábban már beszámoltunk, pénteken felkészülési mérkőzésen kikapott az U20-as férfi kosárválogatott a szlovákoktól Székesfehérváron. Bár a negyedik negyedet ezúttal is megnyerte a szlovák alakulat, ezúttal esélye sem volt rá, hogy megverje a magyarokat. Pór Péter tanítványai harminc percig kiválóan játszottak, láthatóan fűtötte őket a visszavágás vágya − írja a hunbasket.hu. Igaz, az utolsó tíz percre kissé elfáradtak, de a győzelem egyetlen pillanatra sem forgott veszélyben (71−63).

Pór Péter elégedett a felkészülési időszak eddigi tapasztalataival Forrás: mkosz.hu
Pór Péter elégedett a felkészülési időszak eddigi tapasztalataival Forrás: mkosz.hu
„Egy hete készülünk a srácokkal a portugáliai B divíziós korosztályos Európa-bajnokságra, többen még erőnléti gondokkal küszködnek − értékelte a két felkészülési meccset a vezetőedző. − Kemény hét nap áll mögöttünk, úgyhogy elfogadhatónak tartom, hogy ezen a hétvégén még csak három negyedet bírtak maximális koncentrációval a játékosok.” A szakvezető kiemelte a fiúk hozzáállását: „Támadásban és védekezésben egyaránt sokat látok az edzésen gyakoroltakból, és ez fontos visszajelzés. Remekül dolgoznak a fiatalok, és úgy látom, a hangulattal sem lesz baj. A szakmai stáb nevében mondhatom, elégedettek vagyunk az edzéseken látottakkal. A két meccsen bő rotációval játszottunk, tizennyolc ember játszott. Ezúttal az volt a fontos, hogy mindenkit teszteljünk éles szituációban.”

U20-AS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, SZÉKESFEHÉRVÁR Magyarország–Szlovákia 71−63 (27−18, 16−10, 24−6, 5−29) Magyarország: Takács 15/9, Dancsecs 2, Werner 2, Oroszi 11/6, Sitku 7/3. Csere: Mucza 14, Farkas 2, Rátvay 8, Meleg 3/3, Katona 8/3

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.