UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2019-06-17 17:35

Kardvívás: a nyolcaddöntőig jutott Pusztai Liza a düsseldorfi felnőtt Eb-n

Az előkelő tizedik helyen zárt Pusztai Liza a kardozók egyéni versenyében a Düsseldorfban zajló felnőtt vívó Európa-bajnokságon. A BVSC-Zugló 18 éves sportolóját – aki a csütörtöki csapatversenyen még pástra lép – a francia Charlotte Lembach állította meg.

Felnőttkarrierje eddigi legnagyobb sikerét két éve éppen a tbiliszi Európa-bajnokságon érte el a BVSC-Zugló még mindig csak 18 éves kardvívója, Pusztai Liza, amikor egyéniben bronzérmet nyert. Az idén immár legmagasabban rangsorolt magyar versenyzőként és ötödik kiemeltként utazott el Düsseldorfba, a nagyok kontinensviadalára.

Pusztai Liza (jobbra) ezúttal a nyolcaddöntőig menetelt a felnőtt Eb-n Forrás: Bizzi Team
Pusztai Liza (jobbra) ezúttal a nyolcaddöntőig menetelt a felnőtt Eb-n Forrás: Bizzi Team
A selejtezőben pazar teljesítményt nyújtott, hat asszójából ötöt is megnyert, s ezzel igen előkelő pozícióból, kilencedik kiemeltként kezdhette a főtáblát. Onnan kezdődött el igazán a verseny. Az első fordulóban erőnyerő volt az ifjúsági olimpiai bajnok sportoló, először a 16 közé kerülésért lépett pástra, és nem is kegyelmezett Darja Anderejevának, 15:5-tel lemosta a fehérorosz riválist. A nyolc közé jutnia azonban már nem sikerült. A francia Charlotte Lembach ezúttal jobb volt Pusztainál, nem adott neki esélyt, 15:9-re múlta felül, így a magyar vívósport legnagyobb reménysége ezúttal a nyolcaddöntőig jutott a felnőtt Eb-n. A csapatversenyeken pedig még feljebb is tornázhatja a mostani produkciót.  Kedden pedig újabb két magyar utánpótláskorú résztvevővel, a férfi párbajtőrözők mezőnyében Andrásfi Tiborral és Koch Mátéval folytatódik az Eb.

FELNŐTT EURÓPA-BAJNOKSÁG, DÜSSELDORF (NÉMETORSZÁG) Csoportkör:  Pusztai Liza 5 győzelem/1 vereség A 16 közé jutásért:  Pusztai–Andrejeva (fehérorosz) 15:5 Nyolcaddöntő: Pusztai–Lembach (francia) 9:15 A végeredmény: 1., 2., 3., …10. Pusztai Liza

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.