UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2019-06-21 13:48

Tovább élnek az érmes remények Kitzbühelben az ifjúsági triatlon Eb-n

Négy magyar a fináléban. Horváth Karol, Kropkó Márta, Dobi Gergő és Kovács Gyula harcolta ki a szombati A döntőbe kerülést az ausztriai Kitzbühelben zajló ifjúsági triatlon Európa-bajnokság nyitónapján. Rajtuk kívül a szintén holnapi B döntőben ugyancsak négy magyar lesz érdekelt a korosztályos kontinensviadalon.

Csütörtökön a selejtezőkkel kezdődött meg az ifjúsági korú triatlonisták kitzbüheli Európa-bajnoksága. Mind a tíz magyar versenyző számára (öt fiú, öt lány) az A döntőbe, vagyis a legjobb harmincegy közé kerülés volt a tét a nyitónapon.

Kropkó Márta magabiztosan jutott be a szombati A döntőbe Forrás: Magyar Triatlon Szövetség
Kropkó Márta magabiztosan jutott be a szombati A döntőbe Forrás: Magyar Triatlon Szövetség
Az eseményt megelőzően a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke az utanpotlassport.hu-nak úgy fogalmazott, a lányok mezőnyében mindenképpen kijár egy érem a mieinknek, míg a fiúk között a legjobb tíz közé kerülésben bízik. Nos, annyit mindenképpen kijelenthetünk, hogy reményei az első versenynap után tovább élnek. Horváth Karol és Kropkó Márta pazar versenyzéssel igazolta, hogy komolyan kell számolni velük a dobogós helyekért folytatott harcban. Horvát a második, Kropkó az ötödik legjobb idővel jutott be a szombati A döntőbe. A két továbbjutó magyar fiúnak, Dobi Gergőnek és Kovács Gyulának nehezebben jött össze a finálé. Saját futamuk után még nem voltak biztos bejutók, izgulniuk kellett, de végül az idejük elég volt az A döntőhöz. A B döntőkbe is négy magyar fiatal került be, csak más eloszlásban: Molnár Róbertért, valamint Dobi Liliért, Bóna Kingáért és Kovács Fruzsina Annért lehet majd szurkolni. De addig még hátra van a pénteki szabadnap különböző programokkal, hogy aztán szombaton következzen a finálé. További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.