UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-06-23 15:54

Kézilabda: megint nyert, és második lett a németországi felkészülési tornán a fiú serdülőválogatott

Remek hajrájának köszönhetően négy góllal legyőzte a portugálokat az Eb-re készülő fiú serdülő kézilabda-válogatott, és ezzel másodikként zárta a duisburgi tornát.

Az első két fordulóban helyt állt a fiú serdülő kézilabda-válogatott a Ruhr Games elnevezésű nemzetközi utánpótlástornán. A magyar csapat előbb szoros vereséget szenvedett a házigazdától, majd magabiztosan legyőzte a hollandokat a németországi Duisburgban zajló viadalon.

Nkousa Dávid remekül játszott a portugálok elleni győztes találkozón Forrás: MKSZ
Nkousa Dávid remekül játszott a portugálok elleni győztes találkozón Forrás: MKSZ
Így az utolsó fordulóban a második hely volt a tét a szintén egy győzelemmel és egy vereséggel érkező portugál válogatott ellen. Az első harminc percben leginkább támadásban remekeltek a felek. Rengeteg gól született, s a nagy rohanásból végül a portugálok jöttek ki kicsit jobban, a szünetben 17–16-ra ők vezettek. A folytatásban viszont szorosabbá vált a magyar védekezés, ami idővel fordítást eredményezett. Az utolsó percre már háromgólos magyar előnnyel érkeztek a felek, nem tudott visszakapaszkodni a dél-európai válogatott, 34–30-ra a mieink győztek. Koponyik Zsolt együttese tehát a második helyen zárta a nyílt U17-es Eb előtti utolsó megméretését. A válogatott július 1-jén a svédországi Göteborgban játssza az első meccsét a kontinenstornán .

RUHR GAMES, FIÚ U17-ES NEMZETKÖZI TORNA, DUISBURG (NÉMETORSZÁG) Magyarország–Portugália 34–30 (16–17)

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.