UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2019-06-23 20:00

Triatlon: ezüstéremmel koronázta meg a mixváltó az ifjúsági Eb-t

A második helyen – a győztes spanyolok mögött mindössze három másodperccel lemaradva – futott be a Kropkó Márta, Kovács Gyula, Horváth Karol, Dobi Gergő összeállítású magyar mixváltó az ifjúsági triatlon Európa-bajnokságon, az ausztriai Kitzbühelben.

Szombaton csak helyezések jutottak a magyar válogatottnak az ifjúsági korú triatlonisták kitzbüheli Európa-bajnokságán. Két fiatal is az első tízbe került, Horváth Karol hatodikként, Dobi Gergő pedig kilencedikként ért célba az egyéni versenyben.

Ezüstérmes lett a magyar mixváltó az ifjúsági Eb-n Forrás: Magyar Triatlon Szövetség
Ezüstérmes lett a magyar mixváltó az ifjúsági Eb-n Forrás: Magyar Triatlon Szövetség
Ami viszont egyedül nem sikerült, az csapatban összejött. Ugyanakkor az éremszerzés nem számít bombameglepetésnek, hiszen a kontinensviadal előtt a hazai sportági szövetség szakmai alelnöke, Lehmann Tibor úgy fogalmazott: a lányok egyéni versenyében, illetve a mixváltók küzdelmében várhatunk érmet a mieinktől. A Kropkó Márta, Kovács Gyula, Horváth Karol, Dobi Gergő összeállítású magyar négyes fantasztikus versenyzéssel egészen a dobogó második fokáig repült, kis különbséggel, mindössze három másodperccel maradt le a győztes spanyol stafétától. A bronzérmet az olaszok szerezték meg. További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.